«Εξοδος 6: ξαναβλεπω την πολη μου»: Διαγωνισμος φωτογραφιας για εκπαιδευτικους

Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν αναμένεται να συμπεριληφθούν σε ενιαία, ψηφιακή και έντυπη, έκδοση

Διαγωνισμό ψηφιακής φωτογραφίας για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Έξοδος 6: ξαναβλέπω την πόλη μου», κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καταθέσουν τη δική τους «ματιά» σε μια πόλη που αλλάζει, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, του καλλιτεχνικού συλλόγου «Αθηνίων» και της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής.
 
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση «σε συνθήκες επιβεβλημένου εγκλεισμού, η φωτογραφική αποτύπωση της πόλης μας κατά τη διάρκεια των περιπάτων μας στους δρόμους της θα περιγράψει τη μεταλλαγή του αστικού χώρου και το νέο πρόσωπο της πόλης». Πρόθεση άλλωστε της Διεύθυνσης είναι η συμπερίληψη των φωτογραφιών που θα διακριθούν σε ενιαία έκδοση, ψηφιακή και έντυπη.
 
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ανήκουν στη Διεύθυνσή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης και να υποβάλουν έως δύο το πολύ ψηφιακές φωτογραφίες αποκλειστικά της Κομοτηνής, είτε με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, είτε με ψηφιακή μηχανή.
 
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels, ώστε να είναι δυνατή η εκτύπωσή τους σε καλή ποιότητα.
 
Με τη συμμετοχή του κάθε φωτογράφος πιστοποιεί ότι το φωτογραφικό έργο τού ανήκει. Όταν οι φωτογραφίες του περιλαμβάνουν ευκρινώς πρόσωπα, απαιτείται η συναίνεση των εικονιζομένων.
 
Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν ως τις 21 Φεβρουαρίου 2021 στη διεύθυνση [email protected].

Φωτογραφία: Ελένη Μαχαίρα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.