Εξισου σημαντικη η δουλεια καθηγητων και μαθητων

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις των μαθητών τους είναι οι καθηγητές του φροντιστηρίου Ορόσημο, που είδαν τους μαθητές τους, αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από τη μειονότητα, να διαπρέπουν και πιάνουν υψηλούς βαθμούς.
 
Αυτό, όπως τονίζουν, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας και των δασκάλων αλλά και των ίδιων των μαθητών, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Σάκης Λιπορδέζης «Η προσωπική εργασία του μαθητή σφραγίζει την επιτυχία του»

«Τα παιδιά πήγαν καλά και τα περισσότερα κάλυψαν τις προσδοκίες μας, ενώ μάλιστα μερικά τις ξεπέρασαν» σημείωσε ο ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Ορόσημο κ. Σάκης Λιπορδέζης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες των μαθητών του, σε μια παράξενη χρονιά στην οποία έχουμε αλλαγή μαθημάτων, τρόπου εξέτασης και βαθμολογιών. «Βέβαια η μορφή των θεμάτων ήταν τέτοια», σημείωσε «ώστε να έχουμε μια συγκέντρωση των βαθμολογιών γύρω στο 15, όπως είχε διαφανεί και πριν να βγουν οι βαθμολογίες».
 
Μάλιστα υπάρχουν ιδιαιτερότητες όσο αφορά τα μαθηματικά, που ήταν μάθημα επιλογής για αυτούς που ήταν υποψήφιοι δάσκαλοι με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις στα αποτελέσματα. Όμως αυτό που έχει παραπάνω σημασία από όλα είναι η δουλειά και η προσπάθεια του υποψηφίου. «Εκείνο που είναι σαν νόμος της φυσικής αμετάθετος, είναι πως ανάλογα με τη δουλειά που κάνεις αμείβεσαι», σημείωσε ο ίδιος για να επισημάνει πως «σίγουρα οι δάσκαλοι μετρούν για να σου διδάξουν αυτό που πρέπει, αλλά είναι καθοριστική η δουλειά που κάνει ο κάθε μαθητής». 

Θετικοί μαθητές σε Θετικά και επιστημονικά πεδία

Ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες είχαν αρκετοί μαθητές του φροντιστηρίου στα πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών και Επιστημών Υγείας. Οι Σάββας Αποστολίδης, Χασάν Μπεράτ, Μπιρτζέ Μεχμέτ, Απτή Τσιδέμ και Μαρία Τογκαλίδου μίλησαν στον «ΠτΘ» για την προσπάθειά τους και τις ελπίδες τους για το μέλλον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σάββας Αποστολίδης, Στόχος το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης


Στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης, ένα από τα καλύτερα στον τομέα τους στην Ελλάδα θέλει να περάσει ο Σάββας Αποστολίδης, ο οποίος στο πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών, έγραψε 19 σε τρία μαθήματα, ελπίζοντας πως δεν θα ανέβουν πολύ οι βάσεις.
 
Ο ίδιος ήθελε πάντα να ασχοληθεί με τους υπολογιστές, ενώ ιδιαίτερη έλξη του ασκεί το τμήμα στην Κρήτη μιας και έχει διασυνδέσεις με διεθνή ιδρύματα, κάτι που του δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να πάει σε αυτό. 

Χασάν Μπεράτ, Προτιμά το Πολυτεχνίο αλλά «κλείνει το μάτι» και στην Ιατρική

Βαθμολογία 15.300 μόρια στο πεδίο, Θετικών και Τεχνολογικών σπουδών και 16.500 μόρια στο πεδίο Επιστημών της Υγείας, με 17,5 στη Βιολογία Προσανατολισμού, έχει ο Χασάν Μπεράτ, ο οποίος στοχεύει είτε στο Πολυτεχνείο από το 2ο πεδίο ή στην Ιατρική από το 3ο πεδίο. Ο ίδιος βέβαια προτιμά το Πολυτεχνείο, γιατί πάντα ήθελε να ασχοληθεί με αυτόν τον κλάδο και έτσι από αυτό το πεδίο θα είναι η πρώτη του επιλογή. 

Μπιρτζέ Μεχμέτ, Ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές

Δύο πεδία ακολούθησε και η Μπιρτζέ Μεχμέτ, η οποία έχει καταλήξει σε τέσσερις επιλογές: Χημεία ή Μαθηματικό από το ένα Πεδίο, Ιατρική ή Μοριακή Βιολογία από το άλλο. Βέβαια η ίδια πάντα ήθελε να ασχοληθεί είτε με τη Χημεία είτε με τα Μαθηματικά, κάτι που φαίνεται και από το βαθμό της στα Μαθηματικά που είναι ο υψηλότερος στο Λύκειό της, 18,7, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όσους έδιναν Μαθηματικά. Παρόλα αυτά δεν θα έλεγε όχι και σε κάποια από τις Ιατρικές σχολές, κάτι που θα αποφασίσει το αμέσως επόμενο διάστημα με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού της. 

Απτή Τσιδέμ, «Η προσπάθεια ανταμείβεται»

Ιατρική θέλει να σπουδάσει η Απτή Τσιδέμ, που ακολούθησε το πεδίο Επιστημών της Υγείας, πιάνοντας τον υψηλότερο βαθμό στο φροντιστήριο στη Χημεία με 19,5, πετυχαίνοντας να πιάσει συνολικά 16.500 μόρια και ακολουθώντας το όνειρό της να πάει στη σχολή που θέλει, τονίζοντας πως κάθε προσπάθεια ανταμείβεται. 

Μαρία Τογκαλίδου, Ψυχίατρος και «τίποτα άλλο»

Να περάσει στην Ιατρική ώστε να γίνει ψυχίατρος και όπως τονίζει, «τίποτα άλλο», θέλει η Μαρία Τογκαλίδου, η οποία έχει βαθμό 18.743 μόρια. Παλιότερα ήθελε να γίνει ψυχολόγος, αλλά επειδή ήταν στο θετικό πεδίο, προχώρησε στην Ιατρική για να γίνει ψυχίατρος. «Μου άρεσε από πάντα, νομίζω ότι θα είναι το επάγγελμα στο οποίο θα είμαι καλύτερη» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ελευθερία Γκελίρη, «Να αγαπάτε το αντικείμενο που θα επιλέξετε»


Την απόφαση να μείνει στον τόπο που γεννήθηκε για να σπουδάσει πήρε η Ελευθερία Γκελίρη, που ακολούθησε την θεωρητική κατεύθυνση έβγαλε 18.176 μόρια και έχει στόχο τη Νομική Κομοτηνής. Τόνισε μάλιστα ότι προτιμά τη Νομική Κομοτηνής γιατί αγαπά την πόλη που γεννήθηκε, και θα ήθελε να περάσει εδώ.
 
Βέβαια δεν ήθελε πάντα τη Νομική, μιας και είχε σκεφτεί και άλλες επιλογές, όμως επειδή με τη Νομική έχει περισσότερες εναλλακτικές και είναι μια ενδιαφέρουσα σχολή θεώρησε ότι ήταν η ιδανικότερη επιλογή για την ίδια.
Έστειλε δε μήνυμα προς τους συνυποψηφίους της τονίζοντας πως ανεξάρτητα από τους βαθμούς θα πρέπει να βάλουν μια σχολή που θα αγαπήσουν και θα αγαπούν το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούν, μιας και αυτό θα τους κάνει πιο αποδοτικούς στην εργασία τους και στο επάγγελμα που θα ακολουθήσουν μένοντας προσηλωμένοι στον στόχο τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.