Εξιχνιαστηκε υποθεση απατης που διαπραχθηκε σε βαρος ηλικιωμενης σε οικισμο του Εβρου

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, μέλος συμμορίας που παρέλαβε τα χρήματα

Εξιχνιάσθηκε άμεσα έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε τη Δευτέρα (23-10-2023) το απόγευμα σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε οικισμό του Έβρου.

Συνελήφθη βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας σε περιοχή του Έβρου, από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου ένας αλλοδαπός – μέλος συμμορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ανωτέρω ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, απαίτησε χρηματικό ποσό για την παροχή των υπηρεσιών του. Ακολούθως, αφού κατάφερε να την πείσει, ο δράστης συνεργός του μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία της και παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο παραπάνω δράστης να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.