Εξιχνιαστηκε μια διαρρηξη γραφειου στην Αλεξανδρουπολη

Ναρκωτικά και κλοπιμαία ανακάλυψαν στο σπίτι του 38χρονου κλέφτη οι αστυνομικοί

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή ναρκωτικών.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ο 38χρονος, την 25/26-10-2015 διέρρηξε γραφείο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και πλήθος κινητών τηλεφώνων.
 
Ακολούθως, ο δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην οικία του, κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, ενώ στο εσωτερικό της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
• 1 νάιλον συσκευασία με καπνό, συνολικού βάρους 205 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
• 50 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
• 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,5 γραμμαρίων
• 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό
• 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
• 2 ηλεκτρονικές συσκευές
• 1 κινητό τηλέφωνο
• το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ
 
Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και για κλοπές. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Θύματα κλοπής έπεσαν 2 ηλικιωμένες γυναίκες στην Καβάλα

3.000 ευρώ η «λεία» του κλέφτη
 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, μία κλοπή και μία απόπειρα σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών με τη μέθοδο της απασχόλησης, που διαπράχθηκαν, το πρωί της 21 Οκτωβρίου, σε χωριά της Καβάλας.Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο δράστης επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στην οικία 83χρονης, στη Νέα Καρυά Καβάλας, όπου με το πρόσχημα χρέους συγγενικού της προσώπου και τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερε να αφαιρέσει από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Προέκυψε επίσης ότι το ίδιο πρωί, ο 37χρονος μετέβη στην οικία 81χρονης ημεδαπής, στις Πηγές Καβάλας, όπου με την ίδια μέθοδο, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από το εσωτερικό της διάφορα τιμαλφή, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του.
 
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.