Εξιχνιαστηκε ληστεια σε βαρος ηλικιωμενης που ειχε διαπραχθει τον Ιουνιο σε χωριο της Ροδοπης

Ο 34χρονος δράστης την εξανάγκασε να του παραδώσει 400 ευρώ

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ληστεία σε βάρος 81χρονης, που διαπράχθηκε, στις 8 Ιουνίου το βράδυ, σε χωριό της Ροδόπης. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
 
Ειδικότερα, στις 8 Ιουνίου το βράδυ, ο δράστης, εισήλθε στην οικία της 81χρονης, όπου με απειλές και τη χρήση σωματικής βίας, την εξανάγκασε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ ακολούθως διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Η 81χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και νοσηλεύτηκε. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Τρεις συλλήψεις σε Δράμα και Καβάλα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Έκαναν εισαγωγές ηρωίνης και κοκαΐνης από τη Βουλγαρία
 
Σε κοιλότητα του σώματος του είχε κρύψει τα ναρκωτικά ένας από τους διακινητές
 
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 51,07 γραμμάρια ηρωίνης, 18,33 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης

Συνελήφθησαν την Τρίτη και την Τετάρτη 7 και 8 Ιουλίου αντίστοιχα στους νομούς Δράμας και Καβάλας, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις άνδρες, ηλικίας 44, 44 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια, της διακίνησης και της κατοχής.
 
Αναλυτικότερα, προχθές το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο νομό Δράμας, τον έναν 44χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν. Σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,2 γραμμαρίων, τις οποίες, όπως προέκυψε, εισήγαγε από τη Βουλγαρία στη χώρα μας.
 
Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 8,13 γραμμαρίων, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους 4,59 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Την Τετάρτη το μεσημέρι, στο πλαίσιο επιχείρησης, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες ηλικίας 44 και 36 ετών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους ακινητοποίησαν για να τους ελέγξουν.
 
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από ιατρικές εξετάσεις που έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος είχε αποκρύψει σε κοιλότητα του σώματός του ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
 
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 51,07 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 1,45 γραμμαρίων, τις οποίες όπως προέκυψε είχαν εισάγει από κοινού οι δύο δράστες από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.
 
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.