Εξιχνιαστηκε απατη στην Καβαλα

Άγνωστοι δράστες τηλεφώνησαν σε ημεδαπή και προσπάθησαν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπό είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, στην Καβάλα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μία αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και προσποιούμενος τον αστυνομικό και με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και για να μην υποστεί τις συνέπειες, απαιτούσε χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών του και στη συνέχεια να τα τοποθετήσει σε προκαθορισμένο σημείο.

Για να επιτύχουν την εξαπάτηση, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έτερη δράστιδα,  προσποιούνταν την κόρη, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η αλλοδαπή δράστιδα στο προκαθορισμένο σημείο να παραλαμβάνει τα συμφωνηθέντα χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.