Εξιχνιαστηκαν δεκα περιπτωσεις κλοπων σε περιοχες της Ξανθης

Οχήματα κατά κύριο λόγο είχαν βάλει στο μάτι οι δράστες

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εννέα κλοπές οχημάτων και μία κλοπή από οικία, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 22-09-2023, σε περιοχές της Ξάνθης. 

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-09-2023 στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, ένας ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τεσσάρων ημεδαπών συνεργών του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού και με διαφορετικές συνθέσεις κατά περίπτωση, αφαίρεσαν από περιοχές της Ξάνθης, εννέα οχήματα, διάφορα εργαλεία και έγγραφα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους. Επιπλέον πρωινές ώρες της 22-09-2023 στην Ξάνθη διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οκτώ από τα αφαιρεθέντα οχήματα, ενώ όπως διαπιστώθηκε σε έξι εξ αυτών είχαν προκληθεί φθορές από πυρκαγιά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.