Εξιχνιαστηκαν 2 ληστειες σε σουπερ μαρκετ σε χωρια της Καβαλας

Η αστυνομία συνέλαβε τους δράστες 2 ληστειών σούπερ μάρκετ στην Καβάλα που έγιναν πριν ένα χρόνο

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο ληστείες σε σούπερ μάρκετ, που είχαν διαπραχθεί στις 16 Απριλίου 2014 και 5 Σεπτεμβρίου 2014, στις Κρηνίδες και τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας αντίστοιχα. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Συγκεκριμένα συνελήφθη στις 20 Απριλίου 2015 το πρωί στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ο 24χρονος δράστης, μετά από Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.  
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες:
 
• Την 16-4-2014 το βράδυ, στις Κρηνίδες Καβάλας, φορώντας κράνη και γάντια, εισήλθαν σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ), όπου με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
• Την 5-9-2014 το βράδυ, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλα (full-face), σκούφο και περιλαίμιο, εισήλθαν σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ), όπου με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Προέκυψε επίσης ότι, στην πρώτη περίπτωση ληστείας, οι δύο δράστες, διέφυγαν με μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 24 Μαρτίου 2014, από την Καβάλα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε η παραπάνω μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 30χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία γάντια. Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 24χρονος για ληστεία και κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Ανήλικος έκλεψε όπλο από σπίτι στη Δράμα

Το έκρυψε σε εγκαταλελειμμένη οικία και όταν πήγε να το πάρει τον κατάλαβαν περίοικοι
 
Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή από οικία στη Δράμα, που είχε διαπραχθεί πριν δύο εβδομάδες περίπου. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί, στη Δράμα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 17χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 17χρονος, πριν δύο εβδομάδες περίπου, διέρρηξε οικία στη Δράμα και αφαίρεσε από το εσωτερικό της ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο στη συνέχεια απέκρυψε σε μία εγκαταλελειμμένη οικία.
 
Ακολούθως, την Τετάρτη το βράδυ, μετέβη στο σημείο απόκρυψης προκειμένου να παραλάβει το κυνηγετικό όπλο, πλην όμως έγινε αντιληπτός από περίοικους, το απέρριψε και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ στη συνέχεια, την Πέμπτη το πρωί, εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
 
Κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.