Εξιχνιαστηκαν 10 υποθεσεις απατων, τετελεσμενων και σε αποπειρα που διαπραχθηκαν σε βαρος ηλικιωμενων

Προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από ηλικιωμένους χρηματικά ποσά και χρυσαφικά – τιμαλφή

Εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεις απατών, τετελεσμένων και σε απόπειρα που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων τον μήνα Μάιο του 2022, σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Κοζάνης, της Άρτας και των Ιωαννίνων.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, για απάτες και κλοπές, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους.

Ειδικότερα την 12-5-2022 σε οικισμό της Δράμας άγνωστοι δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία ηλικιωμένης, όπου ο ένας προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και προφασιζόμενος τη διενέργεια εργασιών και τον κίνδυνο καταστροφής χρημάτων και τιμαλφών, την έπεισε να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά. Ακολούθως, ο δράστης εκμεταλλευόμενος την απόσπαση προσοχής της ηλικιωμένης, αφαίρεσε τα χρήματα και τα τιμαλφή και διέφυγε με το παραπάνω όχημα, στο οποίο ανέμενε ο συνεργός του, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπειτα από την εμπεριστατωμένη έρευνα των παραπάνω αστυνομικών σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και Ημαθίας και του Αστυνομικού Τμήματος Ημαθίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο δραστών οι οποίοι όπως προέκυψε μαζί με τον άγνωστο συνεργό τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 10 έως 19-5-2022 χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία εξαπάτησαν σε επτά περιπτώσεις ηλικιωμένους αφαιρώντας τους χρήματα και χρυσαφικά – τιμαλφή, ενώ σε δύο ακόμη περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησής τους με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι δράστες αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ περίπου και κοσμήματα που η συνολική τους αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου.

Επισημαίνεται ότι ο ένας δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.