Εξι συνεργατες αναζητα το ΙΕΠ για το πιλοτικο προγραμμα στα μειονοτικα νηπιαγωγεια της Θρακης

Μέχρι την Παρασκευή 4 Αυγούστου οι αιτήσεις

Πρόσκληση με την οποία καθορίζονται οι όροι και τα προσόντα των ατόμων που θα «τρέξουν» το πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης μουσουλμανοπαίδων στα νηπιαγωγεία της Θράκης εξέδωσε το ΙΕΠ. Σύμφωνα με την πρόσκληση το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε νηπιαγωγεία του δήμου Αρριανών ή Ιάσμου για τη Ροδόπη και στους δήμους Τοπείρου ή Μύκης για την Ξάνθη με το σύνολο των συνεργατών να ανέρχεται σε έξι.
 
Σύμφωνα με την πρόσκληση οι Αντισυμβαλλόμενοι θα συνεργασθούν με τον/την εκπαιδευτικό της τάξης με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του μαθησιακού περιβάλλοντος μέσα από δραστηριότητες που στηρίζουν τη γνωστική, κοινωνική και γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών, αξιοποιώντας και τη μητρική τους γλώσσα.
 
Επίσης οι Αντισυμβαλλόμενοι θα έχουν την υποχρέωση καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασής τους να συνεργάζονται με την/τον υπηρετούντα νηπιαγωγό, να παρακολουθούν τις καθορισμένες δια ζώσης και εξ αποστάσεως επιμορφώσεις και να συνεργάζονται με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Πράξης για την υλοποίηση δράσεων, ενημέρωσης και εμπλοκής των οικογενειών των νηπίων και της τοπικής κοινότητας στην πιλοτική παρέμβαση. Τέλος, οι Αντισυμβαλλόμενοι θα παραδίδουν στην Επιστημονική Ομάδα Έργου μηνιαίες ατομικές εκθέσεις του παραχθέντος έργου τους. Οι Εκθέσεις αυτές θα βασίζονται στην εφαρμογή του Οδηγού εργαλείων καταγραφής, που θα τους έχει παραδοθεί από την ΕΟΕ και θα συνεισφέρουν στην ανατροφοδότηση του επιμορφωτικού υλικού και στην γενικότερη αποτίμηση της πιλοτικής παρέμβασης.
 
Σε κάθε Αντισυμβαλλόμενο θα ανατεθεί έργο σε ένα νηπιαγωγείο των νομών Ξάνθης ή Ροδόπης και συγκεκριμένα για το Νομό Ξάνθης στους Δήμους Μύκης ή Τοπείρου και για το Νομό Ροδόπης στους Δήμους Αρριανών ή Ιάσμου. Στους ανωτέρω Δήμους δύνανται να συμπεριλαμβάνονται και δυσπρόσιτα νηπιαγωγεία. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν Πτυχιούχοι Τμημάτων Προσχολικής Aγωγής ελληνικών Πανεπιστημίων ή ισότιμων και αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, οι οποίοι είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
 
Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι οι αιτούντες έχουν τα κατά το νόμο προσόντα και τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαιτηθεί από το Ι.Ε.Π. να υποβάλλουν και εντύπως, είναι τα παρακάτω:

  • Αντίγραφα των βασικών, μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών της ημεδαπής. Σε περίπτωση τίτλων σπουδών της αλλοδαπής, βεβαίωση ότι είναι ισότιμοι και αντίστοιχοι με τα απονεμόμενα πτυχία των πανεπιστημίων της ημεδαπής με απόφαση του αρμόδιου φορέα, ήτοι του Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή του Δ.Ο.Α.ΤΑ.Π..
  • Βεβαίωση Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι από την οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος είναι μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας (Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε θα πρέπει, από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου, να προκύπτει ότι μετεγγράφησαν σ' αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών).
  • Όλοι οι τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής που επικαλούνται οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένοι στην Ελληνική γλώσσα από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή από πτυχιούχο μεταφραστή του Ιονίου Πανεπιστημίου ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από διορισμένο άμισθο διερμηνέα για τη γλώσσα για την οποία έχει διοριστεί. 

Δικαιολογητικά και προθεσμία 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν απαραίτητα επί ποινή αποκλεισμού έντυπη αίτηση για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου και η οποία πρέπει να περιέχει:
 
1. Έντυπο Υποβολής Αίτησης και το οποίο επέχει θέση Υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986.
2. Βιογραφικό σημείωμα.
3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό).
4. Βεβαιώσεις και στοιχεία που αποδεικνύουν τα απαραίτητα ζητούμενα προσόντα.
 
Επισημαίνεται ότι στο Έντυπο Υποβολής Αίτησης θα πρέπει να δηλώνονται, με ευθύνη του υποψηφίου: τα ατομικά στοιχεία, διεύθυνση επικοινωνίας, οι τίτλοι σπουδών, λίστα επισυναπτόμενων εγγράφων.
 
Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα υποβολής μιας έντυπης αίτησης, εντός της αποκλειστικής προθεσμίας, που αρχίζει από την επομένη ημέρα της ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα www.iep.edu.gr, έως και την Παρασκευή 04.08.2017 και ώρα 15:00.
 
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων κατατίθενται αποκλειστικά και μόνο εντύπως μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά σε σφραγισμένο φάκελο σε εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, επί της οδού Αν. Τσόχα 36, 11521 – Αμπελόκηποι, Αθήνα (7ος όροφος – γραφείο πρωτοκόλλου) ή αποστέλλονται ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή ή courier). Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του γραφείου πρωτοκόλλου τις καθημερινές είναι από τις 08:00 έως τις 15:00.
 
Οι σφραγισμένοι φάκελοι πρέπει να έχουν παραληφθεί από το Ι.Ε.Π. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, ήτοι Παρασκευή 04.08.2017 και ώρα 15:00 και αποδεικνύεται από τον αριθμό Πρωτοκόλλου Ι.Ε.Π.. Επισημαίνεται ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία αποστολής, αλλά μόνο της παραλαβής και καταχώρησης στο πρωτόκολλο εισερχομένων εγγράφων του Ι.Ε.Π..
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ολόκληρη την πρόσκληση του ΙΕΠ αναρτημένη στον ακόλουθο σύνδεσμο:  http://www.iep.edu.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.