Εξι μαθητες και μαθητριες του Φροντιστηριου «Μεθοδικο» παρουσιαζουν τις «συντεταγμενες» της επιτυχιας

Με αφορμή τις υψηλές βαθμολογικές τους επιδόσεις - Ανάμεσά τους και ο Χαρούν Χουσεΐν ο πρώτος υποψήφιος σε βαθμολογία από τη μειονότητα

Αισθάνονται ικανοποιημένοι με τις βαθμολογικές επιδόσεις τους, στις οποίες καθρεφτίζονται κόποι και επίπονη προσπάθεια που τους συνόδευσαν στη διαδρομή προς τις πανελλαδικές εξετάσεις. Υποψήφιοι της Ροδόπης, ανάμεσά τους και ο πρώτος σε βαθμολογία υποψήφιος από τη μειονότητα Χαρούν Χουσεΐν, μιλούν για το τελευταίο κρίσιμο τεστ που οδηγεί στην εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σχετίζεται με τη συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι ίδιοι περιγράφουν παράλληλα στόχους και επιδιώξεις τους σχετικά με το μέλλον ενώ σχολιάζουν και την περίοδο της προετοιμασίας τους. 

Χρύσα Τσουρέλη «Ψυχραιμία και πολύ διάβασμα» φέρνουν καλή βαθμολογία


Τα 18.622 μόρια που συγκέντρωσε τη φέρνουν κοντά στην επίτευξη του στόχου της που είναι η θέση σε μια ιατρική σχολή. Ο «ΠτΘ» συνάντησε τη Χρύσα Τσουρέλη, στο Φροντιστήριο «Μεθοδικό» όπου προετοιμάστηκε κατά την κρίσιμη χρονιά των πανελλαδικών εξετάσεων. Μια χρονιά-κατά κοινή ομολογία- «δύσκολη». «Ήθελε προσπάθεια, πολύ διάβασμα. Σίγουρα χρειάζεται πρόγραμμα, χωρίς αυτό δεν μπορείς να τα καταφέρεις» υποστηρίζει. «Το άγχος δυσκόλευε τα πράγματα, χρειάζεται όμως ψυχραιμία για να ανταμειφθεί η προσπάθεια» προσθέτει.
 
Η ίδια θεωρεί «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα» επιστήμη την ιατρική, τεκμηριώνοντας με αυτό τον τρόπο την επιλογή της, να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στις ιατρικές σχολές της χώρας. Αυτό το καλοκαίρι, θα ξεκουραστεί με την παρέα της, ικανοποιημένη από τη βαθμολογία της.

Κατερίνα Τελάκη, «Μεθοδικό διάβασμα και υπομονή» με στόχο την ιατρική


Η επιθυμία της να σπουδάσει ιατρική, την επανέφερε στην «απαιτητική» διαδρομή των πανελλαδικών εξετάσεων. Η Κατερίνα Τελάκη, με «μεθοδικό διάβασμα και υπομονή» κατάφερε να συγκεντρώσει φέτος 18380 μόρια. Εστιάζοντας στα μαθήματα που δυσκόλεψαν περισσότερο την ίδια, -και πολλούς υποψήφιους της θετικής κατεύθυνσης- αναφέρει τα μαθηματικά, τη φυσική και τη βιολογία κατεύθυνσης, που «ήταν περισσότερα σε όγκο και βαθμό δυσκολίας». «Δεν είναι λίγες οι φορές που θα πεις, «δεν αντέχω άλλο θέλω να τα παρατήσω», παρόλα αυτά συνεχίζεις γιατί θέλεις να πετύχεις το στόχο σου. Δεν δίνεις για να μην περάσεις, δίνεις εξετάσεις για να περάσεις εκεί που θέλεις» υποστηρίζει.
Συμπλήρωσε αλλά δεν οριστικοποίησε ακόμη το μηχανογραφικό της, όπως δηλώνει, πρώτη επιλογή της είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρεται για την ιατρική επιστήμη, «γιατί συνδέεται με πολλούς επαγγελματικούς κλάδους κι ασχολείται πάνω από όλα με τον άνθρωπο»

Νίνα Διαμαντοπούλου, Οι «ψυχοφθόρες» εξετάσεις και το όνειρο για την ιατρική


Η Νίνα Διαμαντοπούλου επέλεξε να περάσει για δεύτερη φορά «την ψυχοφθόρα» διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, επιδιώκοντας την εισαγωγή της σε μια από τις ιατρικές σχολές της χώρας, με πρώτη επιλογή την Ιατρική Θεσσαλονίκης. Η βαθμολογία της με 18.022 ήταν καλύτερη από την περσινή, κι αυτό την ικανοποιεί. Κόρη γιατρών η ίδια, την ενδιαφέρει να ασχοληθεί με έρευνα στον τομέα της ιατρικής επιστήμης και να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, όπως λέει. Στο μηχανογραφικό της σκοπεύει να συμπεριλάβει ιατρικές, οδοντιατρικές και φαρμακευτικές σχολές και κάποια διαφορετική από τα ενδιαφέροντά της.
 
Κάνοντας μια αναδρομή της περιόδου προετοιμασίας της, τη δεύτερη χρονιά, αναφέρει πως ο χρόνος της μοιραζόταν μεταξύ φροντιστηρίου και σπιτιού, με διάβασμα πάντα, χωρίς να παρεμβάλλεται η παρακολούθηση των σχολικών μαθημάτων. Σημειώνει δε τη δυσκολία που αντιμετώπισε στην εξέταση του μαθήματος της φυσικής, το ίδιο γεγονός δεν την αποθάρρυνε όμως στην προσπάθειά της. Αυτό το καλοκαίρι έχει αποφασίσει ότι θα ξεκουραστεί ενώ το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει και διακοπές με τις φίλες της. 

Αποστολία Παπαλεξάνδρου «Ήμουν προσηλωμένη στο στόχο μου, δεν άφησα το άγχος να με πάρει από κάτω»


Η Αποστολία Παπαλεξάνδρου είναι η δεύτερη σε βαθμολογία υποψήφια της τεχνολογικής κατεύθυνσης στη Ροδόπη, με 17.943 μόρια. Στα μαθηματικά έγραψε 18,7, πετυχαίνοντας έναν από τους καλύτερους βαθμούς, ανάμεσα στους τοπικούς υποψηφίους. Σκέφτεται τις επιλογές της και δεν προχώρησε προς το παρόν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Η βιολογία, τα μαθηματικά κι η πληροφορική βρίσκονται ανάμεσα στις προτιμήσεις της.
 
«Διάβαζα συστηματικά, προσπαθούσα να μην αφήνω κενά, αλλά δεν ήμουν όλη μέρα πάνω από το βιβλίο. Προσπαθούσα να συμβαδίζω και με το φροντιστήριο, να μην αφήνω κάτι που να μην το διαβάζω» περιγράφει μιλώντας για το προεξεταστικό της πρόγραμμα. Στις πανελλαδικές, όπως περιγράφει, είχε «μεγαλύτερο άγχος κυρίως στα πρώτα μαθήματα. Δεν άφησα να με πάρει από κάτω όμως ήμουν προσηλωμένη στο στόχο μου» καταλήγει. 

Μαρία Λουλουδοπούλου «Διώξτε το άγχος, κυνηγήστε τα όνειρά σας»


Με βαθμολογία 17.576 μόρια, η Μαρία Λουλουδοπούλου, αισθάνεται κάτι περισσότερο από ικανοποιημένη, μια οι βαθμοί της, ξεπέρασαν το «φράγμα» της προσωπικής εκτίμησης απόδοσης στις εξετάσεις.
 
Η προετοιμασία κι η διαδικασία των πανελλαδικών «τη γέμισε με άγχος», δηλώνει, διατυπώνοντας την άποψη ότι « όλο αυτό είναι αντιπαιδαγωγικό. Περιμένεις ένα χρόνο, για να γράψεις δύο εβδομάδες». Αναφέρει μόνο δύο λέξεις, για να περιγράψει την χρονιά των εξετάσεων «πολύ διάβασμα». Η έκθεση τη δυσκόλεψε ιδιαίτερα φέτος, ωστόσο κατάφερε να πετύχει βαθμό υψηλότερο των προσδοκιών της. Ετοιμάζεται όπως και πολλοί συνυποψήφιοί της για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Πρώτη επιλογή της είναι η Αγγλική Φιλολογία. Χαμογελώντας στο φακό του «ΠτΘ», προτρέπει τους νέους να «μην παρατούν τα όνειρά τους» και να αποβάλλουν το άγχος το οποίο «είναι αναπόφευκτο» όπως παραδέχεται κι η ίδια. 

Χουσεΐν Χαρούν, Ο πρώτος της μειονότητας θέλει να γίνει γιατρός


Ο Χαρούν Χουσεΐν είναι ο πρώτος σε βαθμολογία υποψήφιος της μειονότητας στη Ροδόπη και κατά πάσα πιθανότητα και στη Θράκη, συγκεντρώνοντας 17.419 μόρια. «Μοναδική μου επιθυμία είναι να ασχοληθώ με την ιατρική επιστήμη. Με ενδιέφερε πάντα, καθώς το επάγγελμα του γιατρού είναι από τα λίγα που σου δίνουν στενή επαφή με τον συνάνθρωπο» δηλώνει στον «ΠτΘ». Συμπλήρωσε ήδη το μηχανογραφικό του δελτίο, όπως αναφέρει, με πρώτη επιλογή την Ιατρική Αθήνας, δεύτερη την αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης ενώ συμπεριλαμβάνει στις προτιμήσεις του και την Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης του ΔΠΘ.
 
Ευχαριστημένος από τη βαθμολογία του ο Χαρούν, περιγράφει παράλληλα ότι η χρονιά της προετοιμασίας του ήταν απαιτητική, με πολλές ώρες διάβασμα και μελέτη των ασκήσεων του φροντιστηρίου. « Η παπαγαλία δεν είναι λύση» υποστηρίζει, απαιτείται κατανόηση των εννοιών κι όρων των μαθημάτων και χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο σε αυτό, τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και κατά την εξέταση, συμπληρώνει. 

Νίκος Νικολαΐδης, ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου «Μεθοδικό» «Ψυχραιμία και σύνεση χρειάζεται η συμπλήρωση του μηχανογραφικού»


«Ψυχραιμία και σύνεση» για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου συνιστά ο ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου «Μεθοδικό» κ. Νίκος Νικολαΐδης, προτρέποντας τους υποψηφίους να προχωρήσουν στις δηλώσεις των σχολών «με βάση τις επιλογές τους κι όχι με βάση τις βαθμολογίες, τις βάσεις, τι είναι εδώ κοντά». 

Άριστες επιδόσεις σε δύσκολα θέματα

Ο κ. Νικολαΐδης συνεχάρη τους μαθητές που «ανταπεξήλθαν και τα κατάφεραν», παρά το γεγονός ότι «η δυσκολία των θεμάτων ήταν αυξημένη» φέτος. Εξαίροντας την επιτυχημένη προσπάθειά τους, αναφέρεται στις άριστες βαθμολογίες που πέτυχαν υποψήφιοι που παρακολούθησαν τις τάξεις του Φροντιστηρίου, σε επιμέρους μαθήματα, όπως, τα μαθηματικά, οι αρχές οικονομικής θεωρίας κι η διοίκηση επιχειρήσεων, η βιολογία γενικής και η χημεία. Ξεχωρίζοντας ανάμεσά τους τα 20άρια της Χρυσάνθης Θεοδωρίδου στις Αρχές της Οικονομικής Θεωρίας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων αντίστοιχα, την επίδοση της Ιωάννας Καπνά η οποία βαθμολογήθηκε με 20 στη Βιολογία Γενικής, την Αποστολία Παπαλεξάνδρου που έγραψε 18,7 στα Μαθηματικά, κι άλλους μαθητές του «Μεθοδικού» που η βαθμολογία τους στα γραπτά της Χημείας έφτασε ακόμη και το 19,8, και αντίστοιχα στα γραπτά της Φυσικής Γενικής Παιδείας το 19,8, στην Ιστορία Κατεύθυνσης το 19,6, στα γραπτά του Α.Ε.Π.Π. το 19,4, στα γραπτά της Βιολογίας Κατεύθυνσης το 19,2 και στα Λατινικά το 19. Ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε και στην αξιόλογη επίδοση του Χαρούν Χουσεΐν, υποψηφίου της θετικής κατεύθυνσης που «κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος της μειονότητας στη Θράκη» σε βαθμολογία.
 
Μαζί με τα «χαμόγελα» που ακολούθησαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών, ο ίδιος διαπιστώνει και προβληματισμό εκ μέρους των υποψηφίων, για «κάποιες βαθμολογίες που δεν ήταν οι αναμενόμενες», εκφράζοντας την πεποίθηση πως «δεν πρέπει να τους απασχολεί αυτό, προς το παρόν».
 
Εμμένοντας στο κρίσιμο ζήτημα του μηχανογραφικού, υποστηρίζει πως προέχει στην παρούσα φάση, η συνετή συμπλήρωσή του, που είναι σκόπιμο να βασίζεται σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν οι ίδιοι υποψήφιοι, άλλωστε «τα αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη Αυγούστου και δεν χρειάζεται να τα προδικάζουμε».
 
Με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, «ανοίγει ένας νέος κύκλος, μακάρι να έχουν πετύχει, να σπουδάσουν και να δουλέψουν πάνω σε αυτό που θέλουν» εύχεται ο κ. Νικολαϊδης προσθέτοντας ωστόσο πως και στην περίπτωση που δεν επιτύχουν στη σχολή της πρώτης του επιλογής, δεν συντρέχει λόγος «πανικού». «Μπορεί δηλαδή να είχες άλλα στο μυαλό σου και να πέτυχες κάπου αλλού και να σου αρέσει περισσότερο» εξηγεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.