Εξεταζεται συστημα επιβραβευσης των δημοσιων υπαλληλων

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη για την εμπέδωση κουλτούρας αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση

Σύστημα επιβράβευσης των παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού Μάκη Βορίδη.
 
Ειδικότερα ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ανέφερε πως στο εγγύς μέλλον αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός επιβράβευσης προκειμένου, όπως σημείωσε, «να εμπεδωθεί μια κουλτούρα αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση και όχι εξισωτισμού, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η κρατούσα».
 
Αναφερόμενος επίσης στο νομοσχέδιο για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι έρχεται να εξαλείψει τον συστημικό κίνδυνο ο οποίος έχει διαπιστωθεί ότι οδηγεί σε φαινόμενα διαφθοράς, εισάγοντας δικλείδες ασφαλείας που δυσχεραίνουν την όποια παρέκκλιση από τη νομιμότητα. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο ρόλος του Εσωτερικού Ελεγκτή θα είναι να παρεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις εκείνες όπου απαιτείται και σε κάθε περίπτωση για να αποτρέπει και να προστατεύει τον υπάλληλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.