Εξετασεις πολιτογραφησης στην Κομοτηνη

Το 1ο ΓΕΛ εξεταστικό κέντρο

Καθορίστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα εξεταστικά και ειδικά εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.) που θα διεξαχθούν σε πανελλαδικό επίπεδο την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανασίου Μπαλέρμπα ως Εξεταστικά Κέντρα και Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα έχουν οριστεί 60 σχολικά συγκροτήματα 12 πόλεων και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, την Κομοτηνή και την Χαλκίδα.

Είχαν προηγηθεί οι εξετάσεις της 16ης Μαΐου 2021 με τις οποίες εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα εξετάσεων μέσω του οποίου διασφαλίστηκε, με τη συνδρομή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η απόλυτη ακεραιότητα στη διαδικασία.

Όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στόχος της εξεταστικής διαδικασίας είναι η διαπίστωση της επαρκούς ένταξης του εκάστοτε αιτούντος στην κοινωνική ζωή της χώρας και η διακρίβωση της ύπαρξης του ισχυρού δεσμού του με το κράτος, προκειμένου να του αποδίδεται η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη.

Με βάση την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία, εξεταστικό κέντρο ορίστηκε και στην Κομοτηνή και είναι το 1o ΓΕΛ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.