Εξετασεις πιστοποιησης στο Δημοσιο ΙΕΚ Κομοτηνης για τους… παλιους

Εξετάσεις δίνουν 112 άτομα στο Θεωρητικό μέρος και περίπου 60 στο Πρακτικό που ολοκλήρωσαν τα μαθήματα μέχρι το 2013

Συνεχίζονται οι εξετάσεις πιστοποίησης στο Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής, οι οποίες θα κρατήσουν μέχρι τις 18 Ιουνίου, με 112 άτομα να δίνουν εξετάσεις στο θεωρητικό μέρος και περίπου 60 στο πρακτικό.
 
Οι εξετάσεις χωρίζονται σε δύο μέρη, στο θεωρητικό και το πρακτικό μέρος, το οποίο διεξάγεται την ίδια μέρα με την εξέταση του θεωρητικού μέρους ή σε διαφορετική μέρα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. έχουν όσοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την κατάρτισή τους σε δημόσιο ή ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. και έλαβαν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ), ενώ όπως τόνισε η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Κομοτηνής κ. Βούλα Νεστωράκη, αυτή την περίοδο πραγματοποιούν τις εξετάσεις πιστοποίησης όσοι απέμειναν χωρίς πιστοποίηση έχοντας αποφοιτήσει πριν από το 2013, ενώ δεν συμμετέχουν σε αυτές τις εξετάσεις οι νεότεροι απόφοιτοι ΔΙΕΚ.
 
Όπως τόνισε αυτοί κατοχυρώνουν τις τυχόν επιτυχίες τους σε ένα από τα δύο μέρη για έξι εξεταστικές περιόδους, και αν στη διάρκεια αυτών δεν περάσουν το άλλο μέρος δίνουν ξανά και τα δύο.
 
Η πιστοποίηση αυτή είναι απαραίτητη, μιας και μόνο στους επιτυχόντες και στα δύο μέρη των εξετάσεων πιστοποίησης (θεωρητικό και πρακτικό), χορηγείται, ύστερα από αίτησή τους, «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.», η οποία επέχει θέση Διπλώματος ή Πτυχίου αντίστοιχα και στην οποία αναγράφεται ο μέσος όρος της βαθμολογίας του θεωρητικού μέρους των εξετάσεων.
 
Για την εξέταση του θεωρητικού μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε αριθμό ερωτήσεων που αναφέρονται στο θεωρητικό μέρος του γνωστικού αντικειμένου κάθε ειδικότητας Ι.Ε.Κ.
 
Για την εξέταση του πρακτικού μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι υποψήφιοι εξετάζονται σε θέματα που επιλέγονται από τους εξεταστές από κατάλογο στοχοθεσίας πρακτικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων που περιλαμβάνονται στα εκάστοτε θέματα εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.