«Εξερευνωντας την Παραολυμπιακη Κινηση» με τον «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στις 23 Ιουνίου, ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» συμμετείχε στο πρόγραμμα με τίτλο «Εξερευνώντας την Παραολυμπιακή Κίνηση» το οποίο έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο απευθύνεται στις ευαισθησίες του κοινού και στις ικανότητες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά από 6 έως 16 ετών και η διάρκεια του προγράμματος ήταν 15 λεπτά ανά γκρουπ παιδιών. Συνολικά τα παραολυμπιακά αθλήματα που γνώρισαν τα παιδιά ήταν μπάσκετ σε αμαξίδιο, βόλεϊ καθιστών, goalball, άρση βαρών, ξιφασκία σε αμαξίδιο, boccia καθώς και χρήση χειρήλατου αμαξιδίου.

Συγκεκριμένα, την ξιφασκία παρουσίασαν οι Παραολυμπιονίκες αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας κ.Κέλλυ Λουφάκη, κ.Έφη Βλάμη και κ.Βασίλης Ντούνης, βόλεϊ καθιστών ο Παραολυμπιονίκης κ.Σάκης Κωστάρης, goalball ο τεχνικός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ.Βασίλης Καλύβας και χρήση χειρήλατου αμαξιδίου ο «δικός μας» Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, συνέβαλαν σημαντικά και εθελοντές, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν πριν την έναρξη του προγράμματος από τους Παραολυμπιονίκες και το προσωπικό του Συλλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.