Εξ αποστασεως Σεμιναρια Δημιουργικης Γραφης για Ολους

Πρόγραμμα τετράμηνης διάρκειας με διδάσκουσα την συγγραφέα, ιστορικός, εκπαιδευτικό Λεύκη Σαραντινού

Μια πρόταση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με πρακτικά οφέλη. Η εξ αποστάσεως μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί βασίζεται σε μια ευέλικτη και φιλική προς το χρήστη εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία διαθέτει όλα τα εργαλεία για μια ποιοτική και απόλυτα προσαρμόσιμη στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων μάθηση. Πέρα από την ασφάλεια, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εκπαίδευση στο πρόγραμμά τους καθώς είναι αυτοί που επιλέγουν τον χρόνο και τον τρόπο αλληλεπίδρασής τους με το υλικό του προγράμματος.  

Περιγραφή Προγράμματος

Αν είσαι από 15 έως 105 ετών και θέλεις να βελτιώσεις τον γραπτό λόγο σου…

Είσαι ενήλικας, νέος ή έφηβος που θέλεις να βελτιώσεις τον γραπτό σου λόγο, να γράφεις καλύτερα και να αναπτύξεις τη φαντασία  και την αυτοπεποίθησή σου; Σε ενδιαφέρει να μάθεις να γράφεις σωστά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άρθρα μέχρι ποιήματα και αφηγήματα; Ή μήπως θέλεις να περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα σου αποκομίζοντας όμως παράλληλα και κάποια οφέλη; Μήπως θέλεις να εκδώσεις κάτι αλλά ψάχνεις τρόπους να βελτιώσεις τον γραπτό σου λόγο; Μήπως ενδιαφέρεσαι για την Ιστορία σε σχέση με τον γραπτό λόγο; Σου αρέσει, τέλος, η ανάγνωση βιβλίων στον ελεύθερο χρόνο σου και ψάχνεις προτάσεις για καλά αναγνώσματα που να σε ενδιαφέρουν;

Τότε αυτό το σεμινάριο είναι για σένα!

Μία δημιουργική ενασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο σου  που δημιουργήθηκε για να μάθεις αλλά και για  να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου!

Το πρόγραμμα περιέχει ασκήσεις δημιουργικής γραφής μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης σε όλες τις μορφές του γραπτού λόγου με λεπτομερή καθοδήγηση για την υλοποίησή τους (αφηγηματικός, έμμετρος, δημοσιογραφικός).  Περιλαμβάνεται επίσης μία ενότητα που περιέχει ασκήσεις δημιουργικής γραφής σχετιζόμενες με την Ιστορία καθώς και προτάσεις ανάγνωσης βιβλίων σχετικές με τα προσφερόμενα θέματα για όσους ενδιαφέρονται.

Σκοπός του Προγράμματος

Σκοπός του εξ αποστάσεως σεμιναρίου δημιουργικής γραφής για όλους είναι να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη δημιουργική γραφή και να τονίσει τα οφέλη της. Παράλληλα σκοπός είναι να καλλιεργηθούν όλες εκείνες οι δεξιότητες που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν το γραπτό τους λόγο σε όλα τα είδη κειμένων.

Στόχοι του προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει τα εξής:

  • Βελτίωση του γραπτού λόγου
  • Εμπλουτισμός λεξιλογίου
  • Αναγνωστικές προτάσεις προς εμβάθυνση σε όλα τα λογοτεχνικά είδη και βελτίωση της σχέσης με το βιβλίο
  • Ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας, αυτοπεποίθησης
  • Εκμάθηση με διασκεδαστικό τρόπο
  • Εξοικείωση με όλες τις μορφές του γραπτού λόγου μέσω πρακτικής εξάσκησης
  • Ανάπτυξη φιλαναγνωσίας και ικανότητας σταχυολόγησης πληροφοριών
  • Εξοικείωση με την Ιστορία

Θεματικές Ενότητες

  • Αφηγηματικός και διηγηματικός λόγος
  • Έμμετρος λόγος
  • Δημοσιογραφικός  λόγος
  • Ιστορία και δημιουργική γραφή

Παροχές Σεμιναρίου

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στην οποία θα αναφέρονται αναλυτικά τα αντικείμενα που καλύφθηκαν.

Στο τέλος του Σεμιναρίου οι καλύτερες εργασίες των συμμετεχόντων θα εκδοθούν σε ειδική έκδοση δημιουργώντας ένα βιβλίο που θα περιέχει το αποτέλεσμα του κόπου τους.

Εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη σε κάθε φάση του σεμιναρίου.

Αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές καθώς και πλούσια ανατροφοδότηση.

Διάρκεια Σεμιναρίου

Τέσσερις μήνες (20 Φεβρουαρίου 2021 – 20 Ιουνίου 2021) με χρονική απόσταση μεταξύ των ανατιθέμενων εργασιών μίας εβδομάδας. Στο τέλος κάθε κύκλου θα υπάρχουν διαδικτυακές συναντήσεις προς συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ακαδημαϊκών υπευθύνων και των συμμετεχόντων.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]  ή στο τηλέφωνο 25410 27185.

Κόστος Προγράμματος: 200 ευρώ (σε τρείς δόσεις: 100 ευρώ με την εγγραφή, 50 ευρώ μέχρι 1 Απριλίου  2021 και 50 ευρώ μέχρι 1 Ιουνίου 2021)

Διδάσκουσα: Λεύκη Σαραντινού (συγγραφέας – ιστορικός – εκπαιδευτικός)

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος προγραμμάτων: Βασίλειος Κ. Μακέδος (ΜΑ Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση)

Η εγγραφή σας απαιτείται να γίνει ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/dAyR3bxtAFzu2mzL8

Διοργάνωση: Sparmatseto Platform

Παροχή Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών

www.sparmatseto.gr

[email protected]

[email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.