«Ευρωπη – Μεσογειος: Δικτυωση και Συνεργασια της Κοινωνιας των Πολιτων»

Εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή στο ΕΒΕΡ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση System&G και το Ελληνικό Εθνικό Δίκτυο του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ευρώπη – Μεσόγειος: Δικτύωση και Συνεργασία της Κοινωνίας των Πολιτών» την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 στις 17:00 στην Αίθουσα Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης (Σοφ. Κομνηνού 13).
 
 Η εκδήλωση θα έχει το χαρακτήρα συζήτησης σχετικά με το ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών (ΚτΠ) και των οργανώσεών της στην προώθηση του διαλόγου, της συνεργασίας και της αλληλο-κατανόησης των κοινωνιών της Ευρω-μεσογειακής λεκάνης.
 
Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να γίνει ένας διάλογος για την λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών – τόσο στην Κομοτηνή, όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας – και πως ένας φορέας πολυμερούς συνεργασίας και συλλογικής δράσης, όπως είναι το Ίδρυμα Anna Lindh, μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για δράση, ενημέρωση, δικτύωση, μεταφορά τεχνογνωσίας, ακόμη και χρηματοδότηση. Σκοπός είναι, αφού παρουσιαστεί η δράση, η λειτουργία και τα εργαλεία του Ιδρύματος Anna Lindh, να τονιστεί η αξία και τα οφέλη του διαλόγου, της δικτύωσης και της συμμετοχής σε διεθνείς φορείς και συλλογικές πρωτοβουλίες.
 
Τη συνάντηση θα ανοίξει η κα Λουίζα Σαλτσίδου, Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, η οποία θα αναφερθεί στην Ευρωμεσογειακή συνεργασία με σκοπό την προώθηση του κοινωνικού και πολιτιστικού διαλόγου ανάμεσα στους πολίτες των χωρών – εταίρων. Από το Εθνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh θα παρευρίσκονται οι επικεφαλής κκ. Στέφανος Βαλλιανάτος και Αριστόδημος Παράσχου, οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό σε σχέση με το Ίδρυμα, τις εξωτερικές και ευρωαραβικές του σχέσεις, τις επιτυχίες του και καλές πρακτικές σε τοπικό και εθνικό επίπεδο όπως επίσης και για ευκαιρίες συνεργασίας, δικτύωσης και χρηματοδότησης μέσω του Anna Lindh. Από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση System&G θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης ο κ. Χρήστος Δερβεντλής, εθελοντής της οργάνωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.