Ευρωπαικη Νυχτα χωρις Ατυχηματα και στην Κομοτηνη

Εθελοντές ενημέρωσαν τους Κομοτηναίους για ζητήματα οδικής ασφάλειας, με πραγματοποίηση αλκοτέστ για τους οδηγούς

Για ζητήματα οδικής ασφάλειας και το επιτρεπόμενο όριο κατανάλωσης αλκοόλ ενημέρωσαν τους Κομοτηναίους εθελοντές της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης 16η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος του δικτύου των ταυτόχρονων δράσεων του Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας – ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», οι οποίες διοργανώθηκαν σε συνολικά 38 ελληνικές πόλεις, με την δράση στην Κομοτηνή να υποστηρίζεται από το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής – ΔΗΣΥΝ Κομοτηνής και την Συμβουλευτική ΚοινΣΕπ Θράκης Κίνητρο.

Σκοπός της δράσης η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση ενός κόσμου χωρίς τροχαία δυστυχήματα, στα οποία δυστυχώς συνεχίζουν να χάνονται πολλοί συμπολίτες μας κάθε χρόνο.

Όπως τόνισαν οι εθελοντές, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., μόνο το καλοκαίρι του 2021 χάθηκαν στο δρόμο 190 ζωές και 219 χρήστες του οδικού δικτύου τραυματίστηκαν σοβαρά. 

Για αυτό προσπάθησαν να μεταφέρουν μηνύματα που αφορούν σε βασικά αίτια πρόκλησης τροχαίων συμβάντων, όπως η επιθετική συμπεριφορά στο δρόμο, τα γονεϊκά πρότυπα σε σχέση με τη μελλοντική οδηγική συμπεριφορά των παιδιών, η υπερβολική ταχύτητα, η απόσπαση προσοχής καθώς και η σημαντικότητα της χρήσης ζώνης ασφαλείας στα μπροστινά και στα πίσω καθίσματα.

Φυσικά σημαντικός παράγοντας είναι και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, για αυτό και με τη βοήθεια του τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής έγιναν και μερικά αλκοτέστ σε οδηγούς, πριν μπουν πίσω από το τιμόνι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.