Ευρωπαικη ετικετα ποιοτητας e-Τwinning για τους μαθητες του ΓΕΛ Ιασμου

Για την εργασία τους με θέμα τα ωραιότερα παραδοσιακά έθιμα του κόσμου

Με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας του στο έργο e-Twinning «The most beautiful traditional customs of the world/Τα ωραιότερα παραδοσιακά έθιμα του κόσμου» βραβεύτηκε το ΓΕΛ Ιάσμου. Αυτό σημαίνει πως η εργασία των μαθητών του σχολείου έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Πιο συγκεκριμένα το ΓΕΛ Ιάσμου απέσπασε αρχικά τιμητική εθνική διάκριση, καθώς οι μαθητές του Α1 τμήματος του σχολείου κέρδισαν εθνική ετικέτα ποιότητας για την ευρωπαϊκή e-twinning συνεργασία τους με θέμα «Τα ωραιότερα παραδοσιακά έθιμα του κόσμου», κατά το σχολικό έτος 2014-2015.
 
Οι μαθητές, με συντονίστρια καθηγήτρια την εκπαιδευτικό Μαρία Πασπαράκη, είχαν ως στόχο να μελετήσουν τα ωραιότερα και σημαντικότερα παραδοσιακά έθιμα του κόσμου, ακολουθώντας τη ροή του ημερολογιακού έτους. Χωρίστηκαν σε πέντε μεικτές ομάδες εργασίας (η κάθε ομάδα περιελάμβανε μαθητές από τις 4 συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες) και κάθε ομάδα αντιπροσώπευε μια ήπειρο.

Εργάστηκαν καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με σοβαρότητα, συνέπεια, αλλά και καλή διάθεση! Η συνεργασία τους με τα ευρωπαϊκά σχολεία όπως τα XI Liceum Oglnoksztacce, Krakw, της Πολωνίας, IIS “8 Marzo-K. Lorenz”, Mirano (VE), της Ιταλίας, και Liceul cu Program Sportiv Suceava, Suceava, της Ρουμανίας υπήρξε ενδιαφέρουσα και η επικοινωνία τους με τους μαθητές των άλλων χωρών, και ιδιαίτερα της Ιταλίας, δημιούργησε νέες φιλίες! Οι μαθητές επικοινώνησαν μέσω skype καθώς και με όλα τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ορίσουν ομάδες εργασίας και να συντονίσουν την από κοινού δράση τους. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν ήταν μοναδικές! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.