Ευηκοα ωτα απο πλευρας Υπουργειου στις αντιδρασεις των ΣΕΦΑΑ

Την δέσμευση του Γιώργου Βασιλειάδη για την αλλαγή των «κόκκινων άρθρων» του νομοσχεδίου απέσπασαν οι Κοσμήτορες και Πρόεδροι των ΣΕΦΑΑ της χώρας - Ελένη Δούδα, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ «Οριοθετήθηκαν οι κόκκινες γραμμές, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τον κ. Βασιλειάδη»

Η ισχύς εν τη ενώσει φαίνεται πως ως έκφραση βρήκε απόλυτη εφαρμογή σε ό,τι αφορά τον αγώνα του κόσμου των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού όλης της χώρας, που κινητοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σε όλη την Ελλάδα, κατά του νέου νομοσχεδίου που προωθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης.
 
Αυτό διαφάνηκε τουλάχιστον από την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου οι Κοσμήτορες και οι Πρόεδροι των Σχολών και Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της χώρας με τον κ. Βασιλειάδη στην Αθήνα, κατά την οποία ο Υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε με προσοχή τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από πλευράς της επιστημονικής κοινότητας του αθλητισμού, υποσχόμενος την άμεση επανεξέταση των «κόκκινων γραμμών» που ετέθησαν ως προς το προωθούμενο σχέδιο νόμου.
 
Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ελένη Δούδα η οποία υπογράμμισε πως «ο κ. Βασιλειάδης και οι σύμβουλοί του, μας άκουσε αυτή τη φορά με περισσότερη προσοχή και εκτιμώ ότι η συζήτηση και το πλαίσιο που τέθηκε, ως προς τη διαφοροποίηση των άρθρων που υποβαθμίζουν το πανεπιστημιακό πτυχίο των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ τέθηκαν σε άλλη βάση. Οριοθετήθηκαν οι κόκκινες γραμμές, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη από τον υπουργό, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι θα διαφοροποιήσει τα σχετικά άρθρα και θα μας κοινοποιήσει το νομοσχέδιο εκ νέου ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες μετά την εξέτασή του».
 
Η κ. Δούδα υπογράμμισε πως η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα συλλογικά, σε πανελλήνια κλίμακα,  υπογραμμίζοντας και τη συμμετοχή του ΔΠΘ σε αυτές για να εξηγήσει έπειτα πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί άλλη μία συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη αλλά και εκπροσώπους της UEFA, λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που αφορούν στην ειδικότητα του ποδοσφαίρου.
 
Η επιστημονική κοινότητα του αθλητισμού κρατά στάση αναμονής, όπως σημείωσε η ίδια, μέχρι την επεξεργασία των επισημάνσεών τους από πλευράς του κ.Βασιλειάδη, χρόνος που απαιτείται, όπως υπογράμμισε «ώστε να γίνουν οι σωστές δομικές παρεμβάσεις». 

Θετικός και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου 

Πέραν του κ. Βασιλειάδη όμως οι Πρόεδροι και Κοσμήτορες των ΤΕΦΑΑ είχαν συνάντηση και με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, με τον οποίο συζήτησαν τα ζητήματα ταυτοποίησης και παιδαγωγικής επάρκειας των προγραμμάτων σπουδών, ο οποίος όπως επεσήμανε η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ «ήταν θετικός και δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Βασιλειάδη σε ό,τι αφορά θέματα εκπαίδευσης και κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων που αφορούν τους απόφοιτους». 

Έτοιμοι για διεκδικήσεις σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων 

«Εκτιμώ ότι έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Ωστόσο θέλω να είμαι συγκρατημένη   μέχρι να δούμε το νέο νομοσχέδιο, έτσι όπως τελικά θα διαμορφωθεί» κατέληξε η ίδια για να τονίσει πως αν μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής της Συνόδου των Πρυτάνεων, δεν υπάρχουν εξελίξεις ως προς το νομοσχέδιο, τότε πιθανόν να παρθεί απόφαση για νέες συλλογικές κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά στην Αθήνα.
 
«Αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις των υπολοίπων ημερών» για να σημειώσει πως «εμείς θα προσπαθήσουμε με διάφορες δράσεις να δώσουμε το παρών και να δείξουμε πως είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την μη υποβάθμιση του πανεπιστημιακού πτυχίου των αποφοίτων μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.