Εβδομαδα απολογιων για την τραγωδια στα Τεμπη

Απολογούνται οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Νέα στοιχεία έχουν προστεθεί στη δικογραφία

Εξελίξεις σε ανακριτικό επίπεδο ενδέχεται να υπάρξουν αυτή την εβδομάδα, αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, θα απολογηθούν δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, ενώπιον  του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή θα βρεθεί ο συμβασιούχος σταθμάρχης της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβάλει τον ισχυρισμό ότι η βάρδια του έληγε στις 10 το βράδυ και ο ίδιος έφυγε στις 10:15.

Αύριο, Τρίτη 28 Μαρτίου, θα απολογηθεί ο παλαιότερος σταθμάρχης, μόνιμος υπάλληλος του ΟΣΕ, του οποίου η βάρδια έληγε στις 11 το βράδυ αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα.

Τέλος, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στον ανακριτή θα οδηγηθεί και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που αναμένεται να ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στη βάρδια και μέχρι και τις 11 να υπάρχουν δύο άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δικογραφία έχουν προστεθεί νέα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από καταθέσεις συνδικαλιστών της Hellenic Train και του ΟΣΕ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.