Εβδομαδα αντιιμπεριαλιστικης- φιλειρηνικης δρασης στην Κομοτηνη

Από την Κυριακή 29 Μαΐου έως το Σάββατο 4 Ιουνίου

Εβδομάδα αντιιμπεριαλιστικής- φιλειρηνικής δράσης διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και το Μ.Α.Σ Ροδόπης.
 
Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 11π.μ θα ξεκινήσει έξω από το στρατόπεδο «Παράσχου» (Εγνατίας και Αγ. Βαρβάρας), πορεία ειρήνης που μετά από 3 χιλιόμετρα μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Θανάσης Καδρούδης και θα ακολουθήσει μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
 
Την Τετάρτη 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία έκθεση φωτογραφίας για το προσφυγικό και θα προβληθεί σχετικό βίντεο στις 9 μ.μ. Η έκθεση θα αρχίσει από τις 7 μ.μ.
 
Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 9μ.μ θα δοθεί θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών με το έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ «Τα όπλα της Κυρά Καράρ». 

«Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του»

Στο μήνυμά της με αφορμή την Εβδομάδα αντιιμπεριαλιστικής – φιλειρηνικής δράσης η επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Ν. Ροδόπης αναφέρει:
 
«Διεκδικούμε:
 
 Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στις Ευρωατλαντικές βάσεις!
Να είναι οι μειονότητες με σεβαστά όλα τους τα δικαιώματα, γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς κι όχι παιχνίδι στα χέρια των ιμπεριαλιστών.
Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου κι όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του!
Καμία συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία. Αλληλεγγύη στους αγώνες των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννάει». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.