Eurostat: Τελευταια θεση για την Ελλαδα στην εκμαθηση 2ης ξενης γλωσσας

Το 1% των Ελλήνων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαθαίνει δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες

Το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., όσον αφορά την εκμάθηση δύο ή τριών ξένων γλωσσών, διαθέτει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat για το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 1% των Ελλήνων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαθαίνει δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Δηλαδή αγγλικά συν τουλάχιστον μία ακόμη.

Το αμέσως επόμενο χαμηλότερο ποσοστό συναντάται στην Πορτογαλία (6%), ενώ ακολουθούν η Ιρλανδία (12%), η Ιταλία (25%) και η Ισπανία (27%).

Στον αντίποδα, το 100% των μαθητών σε Λουξεμβούργο και Γαλλία μαθαίνουν τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες, ενώ εξίσου υψηλό είναι το αντίστοιχο ποσοστό σε Εσθονία (99%), Ρουμανία (99%) , Τσεχία (99%), Φινλανδία (99%), Σλοβακία (98%), Κροατία (95%) και Σλοβενία (92%).

Συνολικά, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό των μαθητών που μαθαίνουν δύο ή τρεις ξένες γλώσσες κυμαίνεται στο 59%.

Όσον αφορά το ποιες ακριβώς είναι αυτές οι ξένες γλώσσες, το 96,4% στην Ε.Ε. μαθαίνει αγγλικά, το 26,4% ισπανικά, το 21,8% γαλλικά, το 20,3% γερμανικά, το 3,4% ιταλικά και το 2,6% ρωσικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.