EUnite – Ενωμενοι στην Ευρωπη με στοχο την συμμετοχη στις Ευρωεκλογες του 2024

Στα fake news και την συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο η δεύτερη εκδήλωση στην Κομοτηνή στο πλαίσιο του προγράμματος

Με βασικό στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών στις προσεχείς Ευρωεκλογές του 2024 το πρόγραμμα «EUnite – Ενωμένοι στην Ευρώπη» επιδιώκει να φέρει κοντά τα όργανα αλλά και τις ευκαιρίες της ΕΕ και τους πολίτες όλων των ηλικιών.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί συνεργασία οργανισμών από πέντε χώρες της Ευρώπης, ήτοι της Ιταλίας, της Κροατίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ελλάδας, την οποία εκπροσωπεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η αρχή έγινε πέρυσι τον Μάρτιο και απομένει ένας και πλέον χρόνος για την ολοκλήρωσή του, ενώ την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή η δεύτερη εκδήλωση, με θεματική τα fake news, την ενημέρωση αλλά και την συμμετοχή των πολιτών στον δημόσιο διάλογο.

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 16 Νοεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η project manager του έργου κ.Άρτεμις Τσολάκη, η πρώτη εκδήλωση αφορούσε στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., ενώ η επικείμενη δεύτερη ενότητα θα επιδιώξει να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να προστατευτούν από τα fake news, το πώς μπορούν να λαμβάνουν σωστή ενημέρωση και όλα αυτά με στόχο την συμμετοχή τους τόσο στον δημόσιο διάλογο πολύ δε περισσότερο στις διεργασίες και τις διαδικασίες που η ΕΕ προβλέπει.

Η προσεχής εκδήλωση δεν θα είναι και η τελευταία, καθώς όπως έκανε γνωστό η ίδια η τρίτη εκδήλωση που θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο, θα αφορά στις διαδικασίες διεξαγωγής των Ευρωκλογών, τους αντιπροσώπους κάθε χώρας κ.ο.κ.

Η προσεχής εκδήλωση η οποία θα είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης» στις 17:30 το απόγευμα της 30ης Νοεμβρίου με την συμμετοχή του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ κ.Μιχαήλ Χρυσομάλλη, καθώς και της κ.Κλημεντίνης Διακομανώλη, στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Τμήμα Τύπου και Ενημέρωσης και προσφάτως συγγραφέα ακριβώς σε σχέση με τα fake news.

Στα βιωματικά εργαστήρια που θα ακολουθήσουν και αφορούν πολίτες όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι κ.κ.Νατάσσα Βαφειάδου και Διονύσης Βοργιάς, καθώς και ο κ.Χρυσομάλλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.