Ετσι θα επιστρεψουν οι μαθητες στα σχολεια

Στις 10 Ιανουαρίου η επαναλειτουργία με τρεις αλλαγές στο πρωτόκολλο

Κανονικά στις 10 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα, επισήμως η υπουργός Παιδείας. Αυτό που αλλάζει για την επαναφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία υπό τη σκιά της όμικρον είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων. «Η βούληση της κυβέρνησης και των επιστημόνων είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Το πρωτόκολλο των τελευταίων τεσσάρων μηνών λειτούργησε άψογα. Με τον ίδιο τρόπο, τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφαλή τρόπο και με αυξημένα τεστ», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Όπως εξήγησε το πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων παραμένει ως έχει με τρεις βασικές αλλαγές:

  1. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων θα διενεργηθούν τρία self test. Ένα επιπλέον, δηλαδή, τεστ την πρώτη εβδομάδα. Και τα τρία self test θα διανεμηθούν δωρεάν εντός της εβδομάδας, με τον συνηθισμένο τρόπο.
  2. Επιπλέον τα δύο δωρεάν self test θα διενεργούνται στο εξής και από τους εμβολιασμένους μαθητές και καθηγητές.
  3. Σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σε μία τάξη, όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, «φεύγουμε από τη λογική του σταυρού». Όπερ σημαίνει πως πλέον όλη η τάξη θα υποχρεούται σε έλεγχο. Συγκεκριμένα για όλους τους ανεμβολίαστους μαθητές και καθηγητές του τμήματος θα διενεργείται τεστ κάθε μέρα για πέντε ημέρες (δύο rapid και τρία self -test), ενώ για τους εμβολιασμένους ένα επιπλέον τεστ, εκτός των δύο self-test που ήδη πραγματοποιούν. Την ίδια ώρα, οι νοσήσαντες θα μπορούν να επιστρέψουν μετά από πενθήμερη καραντίνα και με αρνητικό rapid test.

Τέλος στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, όπως τα ΑΕΙ τα πρωτόκολλα παραμένουν ως έχουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.