Ετρεξαν για την υγεια οι μαθητες των Σαπων

Η μαθητιώσα νεολαία των Σαπών συμμετείχε μαζικά στους αγώνες δρόμου που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων για 2η χρονιά

Στους δρόμους κατέβηκαν, στην κυριολεξία, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων των Σχολείων των Σαπών. Όχι εν είδει διαμαρτυρίας, όπως έκαναν αντίστοιχα αυτή την εβδομάδα συμμαθητές τους στην Κομοτηνή, αλλά για να συμμετάσχουν στους αγώνες δρόμους που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, σε αγαστή συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Επιτροπή του Δήμου.
 
Στόχος της διοργάνωσης να κινητοποιήσουν τους νέους να ασχοληθούν με την άθληση, αλλά και να μυηθούν μέσα από αυτή στις έννοιες της συλλογικότητας, της συνεργατικότητας, της άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.
 

Στόχος ο οποίος φαίνεται ότι επετεύχθη αν κρίνει κανείς από την μαζική συμμετοχή των μαθητών των Σαπών, όλων των τάξεων, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου οι οποίοι, όπως άλλωστε ήταν και το σύνθημα του αγώνα, έτρεξαν και βάδισαν για την υγεία.
 
Οι αγώνες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί μπροστά από τα σχολεία τους και κοινό σημείο τερματισμού ήταν ο χώρος του Δημαρχιακού Μεγάρου των Σαπών.
 

Οι αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρώνειας Σαπών, διοργανώθηκαν φέτος για δεύτερη φορά, γεγονός ευτυχές για τον βασικό στόχο των διοργανωτών που δεν είναι άλλος από την θεσμοθέτηση αλλά και την περαιτέρω εξέλιξή τους στο μέλλον.
 
Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησαν οι βραβεύσεις των πρώτων από κάθε αγώνα, στις οποίες το «παρών» έδωσε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Γιάννης Σταυρίδης αλλά και ο Υπεύθυνος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Ν. Ροδόπης κ. Χρήστος Γαντζίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.