Ετρεξαν για την συμπεριληψη και τη συμμετοχη

Στο 1ο Run For Autism που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μέριμνας Νοητικής Υστέρησης ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι» σε συνεργασία με την ΣΕΦΑΑ

Τις βάσεις για το μέλλον έβαλαν όσοι συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου στο 1ο Run For Autism που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μέριμνας Νοητικής Υστέρησης ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι» σε συνεργασία με την ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ.

Φορώντας όλοι ένα λευκό μπλουζάκι, ξεκίνησαν από το Πάρκο της Περιφέρειας και έτρεξαν μέχρι την κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου ακολούθησαν διάφορα δρώμενα και events στην Κεντρική Πλατεία.

Η ιδέα για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης προέκυψε στη βάση της παγκόσμιας ημέρας για τον αυτισμό, σημείωσε ο κ. Ηλίας Ποιμενίδης, Διοικητικός Διευθυντής του Συλλόγου, που τόνισε πως τα παιδιά αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια με ενθουσιασμό, όπως κάνουν και σε κάθε ανάλογη δράση.

Ευχαρίστησε επίσης και τα μέλη του ΤΕΦΑΑ για τη συμβολή τους, καθώς και την κοσμήτορα της σχολής, ενώ σημείωσε πως στόχος τους είναι αυτή η δράση να γίνει θεσμός, και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά της η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Εργοθεραπείας του ΔΠΘ, κ. Ελένη Δούδα τόνισε πως πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Άγιοι Θεόδωροι, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μηνομίου που έχει υπογράψει το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με τους special Olympics Ελλάς.

«Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για διακρίσεις, επιδόσεις και μετάλλιά, αλλά ένα κοινωνικό εργαλείο που θα τοποθετήσει σήμερα στο πρώτο σκαλί του βάθρου τη χαρά της συμμετοχής, της ενσωμάτωσης και της κοινωνικοποίησης των ατόμων με νοητική υστέρηση» επεσήμανε, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο για τις προσπάθειες ένταξης που κάνει για τους ωφελούμενούς του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.