Ετοιμος να καταθεσει προταση για την ενισχυση του Ειδικου Σχολειου ο Δημος Κομοτηνης

Με αφορμή τη νέα πρόσκληση της Περιφέρειας για σχολικές μονάδες

Τις προθέσεις του Δήμου Κομοτηνής για την συμμετοχή στην νέα Πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜΘ για σχολικές μονάδες, ζήτησε να μάθει κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής ο επικεφαλής της παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής κ. Αντώνης Γραβάνης.

Απαντώντας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Δημήτρης Καρασταύρου, τόνισε πως η πρόσκληση της Περιφέρειας που άνοιξε, είναι ύψους 3 εκ. ευρώ, και αφορά κυρίως, σύμφωνα με ανακοινώσεις και από την ίδια την Περιφέρεια, το Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας, το οποίο δεν είχε ενταχθεί στις προηγούμενες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, στις οποίες ο Δήμος Κομοτηνής συμμετείχε εντάσσοντας εργασίες 2,5 εκ. ευρώ στο 1ο ΓΕΛ/2ο ΕΠΑΛ.

Όμως, με την πρόταση του Δήμου Καβάλας που έχει ήδη κατατεθεί να ανέρχεται σε λίγο πάνω από τα 2 εκ. ευρώ, ο Δήμος Κομοτηνής προτίθεται να καταθέσει δική του για το Ειδικό Σχολείο, ύψους 380.000 ευρώ, για την αγορά δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, και εξοπλισμού που έχει ζητηθεί από αυτό.

Ήδη υπάρχει έτοιμη δεύτερη πρόταση, ύψους 1.200.000 ευρώ, που αφορά την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, κυρίως των εξωτερικών γηπέδων, για την διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών, που αφορά το σύνολο σχεδόν των σχολικών μονάδων του Δήμου. Την ίδια ώρα έχουν ετοιμότητα για να καταθέσουν πρόταση για τις υποδομές δύο νηπιαγωγείων, όμως όλα αυτά τα έργα ξεπερνούν κατά πολύ τα 3 εκατ. ευρώ της πρότασης, ακόμα και αν αυτά ήταν διαθέσιμα. Παρόλα αυτά φαίνεται πως θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για υποβολή σε άλλες χρηματοδοτικές προτάσεις όταν αυτές προκύψουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.