Ετοιμος μεχρι το καλοκαιρι ο πεζοδρομος στην παραλια Φαναριου

Έχουν τοποθετηθεί τα κράσπεδα, και γίνονται εργασίες για την ολοκλήρωση της διαδρομής

Επέκταση του και στην παραλία της Αρωγής θα προτείνει ο Δήμος Κομοτηνής, με προοπτική να αναβαθμίσει την όψη του παραλιακού μετώπου

Συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του πεζόδρομου στην παραλία Φαναρίου, ο οποίος, εκτός απροόπτου, θα έχει ολοκληρωθεί στο μήκος του μέχρι την θερινή περίοδο.

Η τοποθέτηση των κρασπέδων έχει πλέον ολοκληρωθεί, ενώ αυτές τις ημέρες γίνεται η «πλήρωση» εσωτερικά, ώστε να μπορεί και ο ίδιος να είναι λειτουργικός, αλλά και να μην δυσχεραίνεται η πρόσβαση προς την παραλία.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Κομοτηνής μελετά την επέκτασή του προς τα ανατολικά, στην παραλία της Αρωγής, ενώνοντας τις δύο παραλίες, αλλά και αναβαθμίζοντας την παραλία Αρωγής με τη δημιουργία παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ολοκλήρωση παρά τις δυσκολίες

Ο πεζόδρομος στην παραλία του Κάμπινγκ Φαναρίου, κατασκευάζεται παράλληλα με το δρόμο, κατά μήκος της επαρχιακής οδού, μεταξύ Ξηρολίμνης και θάλασσας, με το μήκος της διαδρομής να είναι περίπου 430 μέτρα.

Η κατασκευή του διαδρόμου ξεκίνησε τον Μάϊο του 2021, με δυσκολίες την θερινή περίοδο που ξεπεράστηκαν στη συνέχεια, μετά το καλοκαίρι όμως φάνηκε να μπαίνει σε μια ιδιότυπη χειμερία νάρκη.

Παρόλα αυτά έγινε πρόοδος, και πλέον είδαμε στο Φανάρι φορτηγά που προχωρούσαν στην πλήρωση του εσωτερικού του, ενώ η διαδρομή φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί στην αρχή της, στο Κάμπινγκ Φαναρίου, μέχρι το τέλος της, λίγο πριν το νταλιάνι.

Βέβαια η ολοκλήρωση του πεζόδρομου, δεν αποτελεί και το τέλος των εργασιών, μιας και προβλέπεται φύτευση κατά μήκος της επαρχιακής οδού, για τη δημιουργία φυτοφράκτη, με στόχο την προστασία από την όχληση των οχημάτων, αλλά τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι, θα μπορούμε να δούμε ένα ολοκληρωμένο διάδρομο.

Φιλόδοξα σχέδια από το Δήμο Κομοτηνής

Και ενώ ο συγκεκριμένος διάδρομος φαίνεται να ολοκληρώνεται, ο Δήμος Κομοτηνής θέλει να ξεκινήσει τη δημιουργία ανάλογου στην πλευρά της παραλίας της Αρωγής, ο οποίος αφενός θα λειτουργήσει συμπληρωματικά, αφετέρου θα βοηθήσει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη παραλία.

Όλο αυτό γίνεται, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Έργων Προγραμματισμού Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού κ. Δημήτρη Καρασταύρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής.

Στο Φανάρι, ήδη έχει κατατεθεί πρόταση για την ανάπλαση της πλατείας στο λιμάνι στο Πράσινο Ταμείο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια και περιμένουν αυτές τις μέρες την κοστολόγηση, ώστε να υπολογιστεί ο προϋπολογισμός του, για το συγκεκριμένο έργο στην παραλιακή ζώνη.

Ήδη έχουν έρθει σε συνεννόηση με την Διαχειριστική, και έχουν αποστείλει έγγραφο προς την ΕΤΑΔ ζητώντας να συμπεριληφθεί στη δική της πρόσκληση, με τον οποίο γίνεται ο πεζόδρομος αλλά και το Οικοτουριστικό Πάρκο Φαναρίου, το έργο του δήμου Κομοτηνής προκειμένου να συνεχιστεί αυτός ο πεζόδρομος μέχρι τον οικισμό της Αρωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Καρασταύρου, πέρα από τον πεζόδρομο, κατά διαστήματα έχουν σχεδιάσει χώρους ανάπαυσης, παιδικών χαρών αλλά και υπαίθριας άθλησης, με δραστηριότητες που συνάδουν και με τον χώρο, αλλά και με τις συνήθειες των συμπολιτών μας.

Μάλιστα αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος, που μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 που ολοκληρώνεται η προγραμματική περίοδος, μιας συνολικότερης παρέμβασης στην παραλιακή ζώνη.

Σε αυτή στοχεύουν να εκμεταλλευτούν τα οικοδομικά τετράγωνα που έχουν γίνει  από την πράξη εφαρμογής για τον οικισμό, και ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής. Έτσι θα γίνει ανάπλαση τόσο στα υφιστάμενα πάρκινγκ, αλλά και σε χώρους που έχουν χαρακτηριστεί από την πολεοδομική μελέτη ως χώροι άθλησης και πλατείες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μεγάλη αλάνα που υπάρχει στην είσοδο της Αρωγής.

«Θέλουμε να αλλάξουμε την όψη του παραλιακού μετώπου μεταξύ Αρωγή, Φαναρίου και παραλίας Μέσης, ώστε να τον κάνουμε έναν τουριστικό πόλο έλξης όπως πραγματικά αξίζει για τον δήμο Κομοτηνής» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.