Ετοιμος για μια ακομα δυναμικη χρονια ο Συλλογος Καλλιτεχνων Ροδοπης «Αθηνιων»

Ευκαιρία να μαζευτούν όλα τα μέλη τους μαζί η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου

Τιμώντας μέλη του Συλλόγου για την προσφορά τους, έκοψαν την βασιλόπιτά τους τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που τους έδωσε συγχαρητήρια για το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, καλώντας τους ανθρώπους που έχουν καλλιτεχνικά χαρίσματα να τα εκφράσουν, και να έχουν μια όμορφη παρουσία που προάγει την πολιτιστική πλευρά της πόλης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν συλλογικά εκτός των εργαστηρίων και των εκθέσεων μετά την πανδημία, σημείωσε ο Πρόεδρος κ. Άρης Ασσαριωτάκης, επιθυμώντας να έχουν την ευκαιρία, μακριά από την καθημερινότητα, να έρθουν πιο κοντά, να χαλαρώσουν, αλλά να συζητήσουν και για το σύλλογο και το μέλλον του.

Παράλληλα τιμήθηκε ένας από τους βετεράνους του Συλλόγου, ο κ. Θεμιστοκλής Σταθόπουλος, ο οποίος πέρα από το ότι είναι ένα από τα ενεργά μέλη του για πολλά χρόνια, και δάσκαλος στα εργαστήριά του Συλλόγου, τους δώρισε τον εξοπλισμό του εργαστηρίου του.

Όπως σημείωσε ο κ. Ασσαριωτάκης, ο εξοπλισμός αυτός είχε συγκεντρωθεί στο εργαστήριο μετά από πολλά χρόνια εργασίας του τιμώμενου, και όταν αυτός σταμάτησε το εργαστήριο, διανεμήθηκε σε διάφορα εργαστήρια του Συλλόγου, για την εκπαίδευση των μαθητών και είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Πέρα από την συγκέντρωσή τους το Σάββατο, ο Σύλλογος ετοιμάζεται σιγά σιγά και για άλλες δράσεις του, ενώ ετοιμάζει μια μεγάλη εκδήλωση σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την άνοιξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.