Ετοιμο να υποδεχτει τους λατρεις του χιονιου το Χιονοδρομικο Κεντρο Φαλακρου

Εν αναμονή των σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων

Πλεονέκτημα για την έγκαιρη προετοιμασία η μίσθωσή του για δύο συνεχόμενες περιόδους σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο

 
Σε πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του, όταν δοθεί το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος μίλησε το πρωί της Τετάρτης, 20 Ιανουαρίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» μιλώντας για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων που συνεχίστηκε κανονικά και κατά τη διάρκεια του υφιστάμενου lockdown, με τον καθαρισμό του οδικού δικτύου αλλά και τις λοιπές απαιτούμενες εργασίες ούτως ώστε να διασφαλίζεται και η ασφαλής πρόσβαση σε αυτό όσο και η καλύτερη δυνατή παραμονή των επισκεπτών του.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε και στο γεγονός ότι η μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου για πρώτη φορά, για τις επόμενες δύο χιονοδρομικές περιόδους, 2020-2021 και 2021-2022, έδωσε την δυνατότητα της έγκαιρης προετοιμασίας τόσο του αναδόχου όσο και των αρμοδίων υπηρεσιών για την έγκαιρη και εύρυθμη λειτουργία του, ενώ αντίστοιχες συμβάσεις υπεγράφησαν εγκαίρως και για τα καφέ – αναψυκτήρια που λειτουργούν στον χώρο και θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες.
 

Τα συνεργεία της Περιφέρειας όλο αυτό το διάστημα δούλευαν και συνεχίζουν όπως εξήγησε να δουλεύουν πυρετωδώς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αν όχι την 1η του Φεβρουαρίου η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα.
 
Μόλις τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα επιδιορθώθηκε βλάβη που υπήρχε στο ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ έχουν γίνει οι σχετικές συντηρήσεις τόσο στα λιφτ όσο και στις λοιπές υπάρχουσες υποδομές και τον μηχανολογικό εξοπλισμό.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την άμεση επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά και για το γεγονός ότι αυτό θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις του χιονιού και της φύσης, και όχι μόνο, τηρουμένων όπως επεσήμανε όλων εκείνων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Ωστόσο όπως εξήγησε ο ανοιχτός χώρος προσφέρει μία μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε όσους επιλέξουν να το επισκεφτούν, σε σχέση με τα προβλεπόμενα μέτρα, γεγονός στο οποίο εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μία επιτυχημένη σεζόν παρά τις καθυστερήσεις στην «έναρξή» της λόγω της πανδημίας.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.