Ετοιμη το Σεπτεμβριο η μελετη για την αποκατασταση του παλιου Επισκοπειου στην Κομοτηνη

Θα υποβληθεί ως πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ

Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η μελέτη για την αποκατάσταση του παλιού Επισκοπείου της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, όπου σήμερα στεγάζεται η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης.

Μάλιστα όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ήδη υπάρχει ανοιχτή πρόταση στο ΠΕΠ ΑΜΘ στην οποία μπορεί να ενταχθεί το Επισκοπείο, ενώ ζήτησε και την βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής μιας και η Μητρόπολη δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία για την διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας.

Στόχος της Μητρόπολης είναι να σωθεί το κτίριο αυτό, το οποίο έχει σημαντική ιστορία, του οποίου όμως η κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, ενώ μετά την αποκατάσταση αναμένεται να στεγάσει και τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως, συνδέοντας το κτίριο με την κοινωνία.

Άλλωστε από την αρχή του σχεδιασμού για την ανακαίνιση του κτιρίου, στόχος ήταν τόσο η μεταφορά της βιβλιοθήκης όσο και η δημιουργία ενός χώρου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται από τη μαθητιώσα και τη φοιτητιώσα νεολαία της πόλης, χρησιμοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες.

Ελπίδα είναι πως, με την ολοκλήρωση των μελετών και την ανακαίνιση του κτιρίου, θα εξασφαλιστεί η επιβίωση ενός σημαντικού οικοδομήματος της πόλης μας, που ανάγεται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, βοηθώντας στην ανάδειξη της οδού Ν. Τσανακλή, όπου υπάρχουν πολλά τέτοια οικήματα σημαντικής πολιτιστικής αξίας, ως μιας χαρακτηριστικής χωρικής ενότητας της παλαιάς Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.