Ετοιμη να τιμησει την Αγια Μαρινα και τον Προφητη Ηλια η Ροδοπη

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων: «Ο λαός έχει ως τελευταία του ελπίδα την πίστη και την ευλάβεια των Αγίων»

Ημέρες κατάνυξης θα ζήσει η Ροδόπη το επόμενο διάστημα, μιας και θα γιορτάσει την Αγία Μαρίνα και τον Προφήτη Ηλία, στους οποίους είναι αφιερωμένοι πολλοί ναοί, παρεκκλήσια και ξωκλήσια στη Ροδόπη, και πιστοί από την περιοχή μας και όχι μόνο θα τους τιμήσουν.

Για τις ημέρες αυτές μίλησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που θα βρεθεί σε όλη τη Ροδόπη για τις λειτουργίες των Αγίων, στο Ράδιο Παρατηρητής.

Ο Μητροπολίτης μίλησε για την πίστη και την ευλάβεια που δείχνει ο λαός, έχοντας ως τελευταία του ελπίδα την πίστη και την ευλάβεια των Αγίων, ενώ αναλογίστηκε και την ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους πιστούς, και την ανάγκη να αντιμετωπίζουν με σύνεση, σοβαρότητα, μειλιχιότητα και φόβο θεού τα πράγματα των καιρών, τις νέες προκλήσεις της κοινωνίας, και να σέβονται τους ανθρώπους, που απαιτούν αυτό το σεβασμό, με τον οποίο στέκονται απέναντι στην πίστη.

Στον Ίμερο για την Αγία Μαρίνα

Ο Σεβασμιώτατος για την εορτή της Αγίας Μαρίνας, θα χοροστατήσει τόσο στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού την παραμονή, όσο και θα Ιερουργήσει ανήμερα της εορτής, Κυριακή 17 Ιουλίου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ιμέρου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εορτή, με πολλά παρεκκλήσια και ξωκλήσια σε ενορίες της Μητρόπολης, το μεγάλο προσκύνημα όμως και Πανηγύρι στον Ίμερο, αποτελεί το επίκεντρο του εορτασμού της Αγίας στην περιοχή. «Εκεί βλέπουμε τους ανθρώπους να προστρέχουνε, και να μιλούν οι παλιοί για την ζωντανή παρουσία της Αγίας στον τόπο, και την παρουσία όλων των Αγίων στην περιοχή μας» τόνισε.

Όλη η Ροδόπη τιμά τον Προφήτη Ηλία

Μετά την Αγία Μαρίνα, ξεκινούν οι λειτουργίες για τον Προφήτη Ηλία, με τον Μητροπολίτη να βρίσκεται στους δύο ενοριακούς ναούς αφιερωμένους σε αυτόν στη Ροδόπη.

Έτσι το απόγευμα της παραμονής, Τρίτης 19 Ιουλίου θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Παλλαδίου, ενώ το πρωί της εορτής θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πανδρόσου.

Ο Προφήτης Ηλίας, τόνισε, εκτός από τους δύο ενοριακούς ναούς σε Παλλάδιο και Πάνδροσο, τιμάται σε πολλά εξωκλήσια και παρεκκλήσια στους Προσκυνητές, στα Παγούρια, στη Διώνη, τον Ίασμο, τα Κασσιτερά, τη Συκορράχη, την Κίρκη την Πόρπη, την Γρατινή, το Ιάσιο και στο στρατόπεδο του Ισμάρου, με την περιοχή και τη Μητρόπολη καταστολισμένη για τον Προφήτη Ηλιού, που όπως μας λένε οι γραφές ηρπάγη, και αναμένεται, εν εσχάτοις καιροίς, για να αποτελέσει το δεύτερο πρόδρομο της παρουσίας Χριστού.

Ο προφήτης Ηλίας, ήταν ο πιο αυστηρός από όλους τους Προφήτες, και ο μόνος ικανός για να φέρει εις πέρας αυτό το έργο, και θα έρθει στον κόσμο για να πεθάνει όπως όλοι μας, έχοντας επιτελέσει το έργο της αληθινής πληροφόρησης περί της ελεύσεως του Χριστού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.