Ετοιμες να υποδεχθουν τους πολιτες θα ειναι οι παραλιες σε Αρωγη και Μεση

Σχετικά καθαρές, παρά το μακρύ χειμώνα, είναι οι παραλίες, που θα χρειαστούν όμως διαμόρφωση πριν την καλοκαιρινή περίοδο

Σε σχετικά καλή κατάσταση βρίσκονται οι παραλίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Κομοτηνής, μιας και ο μακρύς φετινός χειμώνας άφησε μεν τα σημάδια του, όμως η διοίκηση θεωρεί πως θα είναι όλα έτοιμα όταν θα βελτιωθεί ο καιρός.

Μια περιήγηση στην παραλία της Αρωγής δείχνει ότι το μεγαλύτερο ζήτημα είναι τα φύκια που βγήκαν στην ακτή λόγω της κακοκαιρίας, ενώ τα σκουπίδια φαίνεται να είναι σχετικά λίγα, ίσως γιατί η πανδημία, ή πιθανότατα η παρατεταμένη κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες, είχε ως αποτέλεσμα ελάχιστοι να βγουν στις παραλίες, έστω και για βόλτα.

Σε ίδια κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται και η παραλία του Φαναρίου μετά το κάμπινγκ, αν και αυτή, ανήκοντας στην ΕΤΑΔ, θα πρέπει να καθαριστεί από αυτή.

Και ενώ περιμένουμε έξοδο των πολιτών στην εξοχή τόσο για το Πάσχα όσο και την πρωτομαγιά, βοηθούντος του καιρού, οι καθαρισμοί και η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Μαΐου, με καθαρισμούς αλλά και τοποθετήσεις χημικών τουαλετών από το Δήμο.

Ήδη ο Δήμος, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, προχώρησε στην διαδικασία ανάθεσης τόσο για τους καθαρισμούς στις παραλίες, όσο και για τις χημικές τουαλέτες αλλά και την ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας Αρωγής, της μοναδικής που έχει χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη στη Ροδόπη.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη βέβαια γίνεται για συγκεκριμένη περίοδο, από 1η Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, ενώ και οι καθαρισμοί αναμένεται να γίνουν στα μέσα Μαΐου, ανάλογα φυσικά και με τις καιρικές συνθήκες, ώστε οι παραλίες να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους.

Να σημειωθεί πως η διαμόρφωση των ακτών θα γίνει στις παραλίες Φαναρίου, Αρωγής, Μέσης, Μολυβωτής και Γλυφάδας, με τις εργασίες διαμόρφωσης τους να εκτελούνται με μηχανικά μέσα, ενώ θα γίνει συντήρησή τους καθ’ όλη την θερινή περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.