Ετοιμαζουν τις κινησεις τους για τις 28 Φεβρουαριου οι Δημοσιοι Υπαλληλοι

Σύσκεψη στην Κομοτηνή ενόψει της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φεβρουαρίου

Συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχαν στην σύσκεψη με θέμα την ακρίβεια και τους μισθούς, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή, με στόχο την προετοιμασία της Γενικής Απεργίας  της 28ης Φεβρουαρίου.

Κατά την ημέρα εκείνη αναμένεται να γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, όπως και στην Κομοτηνή, παρόλο που για την μορφή τους θα αποφασίσουν τα κατά τόπους σωματεία τις επόμενες μέρες.

Συντρίβονται δικαιώματα και μισθοί

Όπως τόνισε η κ. Βέτα Πανουτσάκου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις Περιφέρειες, η σύσκεψη αυτή συγκλείσθηκε με σκοπό να συζητήσουν πώς θα οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, και πώς θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι σε μια πολιτική που εδώ και χρόνια συντρίβει τα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο.

«Δε έχουμε άλλο δρόμο από το να σταθούμε απέναντι, μαζικά, ενωτικά διεκδικητικά και να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση και αυτή την πολιτική» σημείωσε, τονίζοντας πως τα 70 ευρώ το μήνα που έδωσε η κυβέρνηση, δεν φτάνει όχι να αντιμετωπίσει, τις απώλειες, αλλά ούτε την ακρίβεια που ζουν και βιώνουν όλοι, με πετσοκομμένους μισθούς, με 13ο και 14ο μισθό στα αζήτητα, παρά την επιστροφή στην κανονικότητα και την έξοδο από τα μνημόνια, και την συνέχιση «χαρατσιών» όπως χαρακτήρισε προβλέψεις σαν την εισφορά 2% για την ανεργία που παραμένουν.

Την ίδια ώρα παραμένει στα αζήτητα η διετία 16-17, οι διορισμοί στις δημόσιες υπηρεσίες καρκινοβατούν, με υποστελέχωση σε κρίσιμους τομείς.

«Για όλα αυτά τα ζητήματα ο δρόμος είναι ένας: του αγώνα, των απεργιακών κινητοποιήσεων, της κλιμάκωσης για να πούμε ένα μεγάλο όχι στην αντεργατική πολιτική και ένα μεγάλο ναι σε όλα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που οφείλει να ικανοποιήσει η κυβέρνηση» ανέφερε.

Θέλουν να μην έχουν ανασφάλεια

Η μέρα της κινητοποίησης είναι ιδιαίτερη, τόνισε η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Μεταξία Σουλιώτη, μιας και πριν ένα χρόνο στα Τέμπη χάθηκαν 57 ζωές, με αυτό που θέλουν να τονίσουν είναι πως πρόκειται για έγκλημα.

Αυτό που ζουν, τόνισε, είναι η μεγάλη ανασφάλεια σε όλους τους τομείς της ζωής των Ελλήνων και Ελληνίδων εργαζομένων, με τα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς να λειτουργούν χωρίς ασφάλεια, και το ίδιο συμβαίνει σε Νοσοκομεία, σχολεία και παιδεία.

«Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε σε όλους ότι δεν πιστεύουμε κανένα, γιατί βλέπουμε ότι η χώρα συνεχώς πενθεί νέα παιδιά, δεν θέλουμε να πενθούμε για τις ζωές μας» σημείωσε, και η απεργία γίνεται για να μπορούν να νιώθουν ασφάλεια σε όλους τους τομείς της ζωής τους, μισθούς, ακρίβεια κατοικία, παιδεία κοινωνική πρόνοια» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.