Ετοιμαζει διαγωνισμο για το Καμπινγκ Φαναριου η ΕΤΑΔ

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει στον αέρα για την εκμίσθωση του

Σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση του Κάμπινγκ Φαναρίου αναμένεται να προχωρήσει η ΕΤΑΔ το επόμενο διάστημα, έχοντας ήδη αναρτήσει στον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr το προς αξιοποίηση ακίνητο. Στην εν λόγω ιστοσελίδα ο διαγωνισμός εμφανίζεται ως «Αναμενόμενος Διαγωνισμός», και για αυτό δεν γνωρίζουμε ακόμη τόσο την περίοδο παραχώρησης, όσο και το αντίτιμο που θα ζητηθεί για αυτό.  

Η εξέλιξη αυτή, αν και δεν αποτελεί έκπληξη, αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις, τόσο από πλευράς των κατασκηνωτών που χρησιμοποιούν και έχουν στηρίξει το κάμπινγκ για χρόνια, όσο και από φορείς, που επιθυμούν την αξιοποίησή του.

Το πιθανότερο βέβαια είναι πως η όποια αλλαγή, θα συμβεί από την επόμενη κατασκηνωτική περίοδο, μιας και οι διαδικασίες του διαγωνισμού, όποτε αυτός και αν «τρέξει» σημαίνουν πως η όποια παραχώρηση θα ξεκινήσει το συντομότερο από το 2023.

Να θυμίσουμε ότι η προοπτική της παραχώρησης του κάμπινγκ δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορες προσπάθειες εδώ και δεκαετίες. Αυτές δεν ευοδώθηκαν, όμως φαίνεται πως η ΕΤΑΔ θα κάνει ακόμα μια προσπάθεια, κάτι που ήδη είχε συζητηθεί από την περυσινή χρονιά, όταν και είχε κατατεθεί πρόταση για την παραχώρησή μέρους του κάμπινγκ στον ΠΕΡΠΑΤΩ.

Αναμονή για τον διαγωνισμό

Να τονιστεί βέβαια πως η διενέργεια διαγωνισμού δεν σημαίνει πως το Κάμπινγκ θα βρει ενδιαφερόμενους, όπως έχουμε δει από προηγούμενες προσπάθειες της ΕΤΑΔ τόσο για το Ξενία Κομοτηνής (δυο φορές) όσο και για την έκταση κοντά στο Τουριστικό του Ιμέρου.

Βέβαια το Κάμπινγκ Φαναρίου σε αντίθεση με τις άλλες δύο δομές είναι αφενός σε λειτουργία, και αφετέρου σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει δει αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον.

Μάλιστα σύμφωνα με την περιγραφή της ΕΤΑΔ, είναι ένας «καλοκαιρινός προορισμός 4* για οικογένειες με παιδιά αλλά και νεότερους παραθεριστές, λάτρεις του κατασκηνωτικού τουρισμού. Είναι χτισμένο σε μία καταπράσινη έκταση 56 στρεμμάτων. Παράλληλα, βρίσκεται ακριβώς μπροστά σε πεντακάθαρη παραλία με κρυστάλλινα νερά, η οποία το 2021 για 6η συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία».

Σύμφωνα με την Εταιρεία, το κάμπινγκ προσφέρεται για τη δημιουργία υποδομών οικοτουρισμού και η χωρητικότητα του εξυπηρετεί 540 άτομα, περιλαμβάνει κτίσματα συνολικής δομημένης επιφανείας 1.281,78 τ.μ., ενώ με στόχο να αναδειχτεί το Κάμπινγκ Φαναρίου σε πόλο έλξης εγχώριων, αλλά και ξένων επισκεπτών και φίλων του κατασκηνωτικού τουρισμού, η ΕΤΑΔ έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια σειρά δράσεων, κάτι που μάλλον προϋποθέτει την ολοκλήρωση του Οικοτουριστικού Πάρκου που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.