Ετοιμα τα Κεντρα Υγειας της Ροδοπης σε περιπτωση πυρκαγιας

Ασκήσεις πυρόσβεσης σε Κομοτηνή, Ίασμο και Σάπες για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα πυροσβεστικής αλλά και εργαζομένων

Ασκήσεις Πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Ν. Ροδόπης στα Κέντρα Υγείας της Κομοτηνής (πρώην ΙΚΑ), Ιάσμου και Σαπών, για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα τόσο των πυροσβεστικών υπηρεσιών, όσο και των εργαζόμενων σε αυτά σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Οι ασκήσεις ξεκίνησαν στις 8 το πρωί από το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, με την πυροσβεστική να ανταποκρίνεται σε πυρκαγιά, αλλά και οι εργαζόμενοι να αναλαμβάνουν να εκτελέσουν το σχέδιο εκκένωσης όπως αυτό έχει σχεδιαστεί.

Δοκιμάζεται η ετοιμότητα

Όπως τόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής κ. Αθανάσιος Αραμπατζίδης, η υπηρεσία πραγματοποιεί ασκήσεις τέτοιου τύπου σε επιχειρήσεις ή δημόσιες δομές, όπως το Κέντρο Υγείας, για να έχουν την ετοιμότητα, αλλά και να ελέγχουν το σχέδιο επέμβασης που είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζεται σε όλες τις υπηρεσίες.

Έτσι έγινε ο συναγερμός, έγινε κλήση στο 199, και στη συνέχεια ο χώρος εκκενώθηκε από προσωπικό, για να εισέλθουν στη συνέχεια οι πυροσβέστες για την κατάσβεση.

Το κτίριο έχει μελέτη πυρασφάλειας, έχει πυρανίχνευση, μπουτόν αναγγελίας πυρκαγιάς, δεξαμενή νερού πυρόσβεσης, αντλιοστάσιο και φωλιές σε κάθε όροφο, με μονάδες πυρασφαλείας όπως προβλέπεται από όλες τις επιχειρήσεις και τις δομές.

Αυτές αποτελούνται από προσωπικό και γιατρούς που εργάζονται στο κτίριο, και αυτοί είναι που ενεργοποιούνται σε περίπτωση πυρκαγιάς, και θα δώσουν τις πληροφορίες στον επικεφαλής της πυρόσβεσης.

Μετά από αυτές τις ασκήσεις δεν προβλέπονται άλλες εντός αστικού ιστού ή επιχειρήσεων στο μέλλον, όμως θα γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας η άσκηση «Δια πυρός», για τις δασικές πυρκαγιές, ενώ προετοιμάζονται και για την αντιπυρική περίοδο.

Σε καλό επίπεδο η πυρασφάλεια στο ΚΥ Κομοτηνής

Η άσκηση πυρασφάλειας και εκκένωσης του κτιρίου οργανώθηκε με την ευθύνη και την καθοδήγηση της 4ης ΥΠΕ, και τν συμμετοχή όλου του προσωπικού σημείωσε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής κ. Γιάννης Μωρρές, μια βασική άσκηση για την ασφάλεια και την προστασία του κτιρίου, του προσωπικού, και των αρρώστων που μπορεί να βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Η άσκηση πήγε καλά, τόνισε, με τον εξοπλισμό που έχουν σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας να λειτουργεί κανονικά, χάρη και στην τακτική συντήρηση που γίνεται σε αυτόν.

Οι ασκήσεις αυτές, τόνισε γίνονται για να ελέγχεται η επάρκεια του εξοπλισμού αλλά και η ετοιμότητα του προσωπικού, να επισημαίνονται τυχόν κενά και να διορθώνονται.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται η άσκηση αυτή στο κτίριο, με την προτροπή της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ σημείωσε η κ. Μαρία Γεωργιάδου, υπεύθυνη νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας, με ανάλογες να γίνονται σε όλη την ΥΠΕ.

Έχουν ελέγξει όλο το σύστημα πυρασφάλειας σε επίπεδο εξοπλισμού και προσωπικό, τόνισε, η άσκηση πήγε πολύ καλά, όλα λειτούργησαν κανονικά.

Το προσωπικό πυρασφάλειας βοήθησε να κατεβούν άτομα από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου, ενώ οι υπόλοιποι έλεγξαν όλο το κτίριο, για την παρουσία ατόμων ακόμα και στις τουαλέτες, πριν εκκενώσουν τελευταίοι το κτίριο.

Πέρα της άσκησης, έχει γίνει εκπαίδευση και στον χειρισμό των πυροσβεστήρων, ενώ και όλοι οι νοσηλευτές και οι παραϊατρικές ειδικότητες έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Επίσης οι πυροσβεστήρες ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ και όλο το σύστημα πυρασφάλειας ελέγχεται κάθε πέντε χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.