Ετοιμα για την Επιστροφη στα θρανια τα βιβλιοπωλεια της Κομοτηνης

Εμπιστοσύνη στα τοπικά καταστήματα δείχνουν για ακόμα μια χρονιά οι συμπολίτες μας

Με ελπίδες για μια πιο ομαλή περίοδο ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά

«Ξεχύθηκαν» και φέτος οι μαθητές όλων των τάξεων, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την Γ΄ Λυκείου, στην αναζήτηση των σχολικών ειδών που θα τους συνοδέψουν την επερχόμενη σχολική χρονιά, από τσάντες, μέχρι και τετράδια και γραφικά είδη.

Και μπορεί φέτος να υπάρχει ανησυχία αν η πανδημία θα κλείσει ξανά τα σχολεία, αυτό όμως δεν πτοεί τους μαθητές, που αγκαλιάζουν με τον ίδιο ενθουσιασμό, αν όχι και μεγαλύτερο λόγω των περιορισμών της προηγούμενης χρονιάς, την επιστροφή τους στα θρανία.

Φυσικά η συνήθεια της προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά, όσο παλιά και αν είναι, δεν μένει ανεπηρέαστη από τις συνθήκες στις οποίες ζούμε, και έτσι ρόλο στην προετοιμασία παίζουν και διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και η φροντίδα για τις συνεχώς αυξανόμενες περιβαλλοντικές ανησυχίες γονέων και παιδιών.

Έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα και όλες τις τάξεις

«Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις τάξεις» σημείωσε η κ. Δέσποινα Τεπερίδου Βαφειάδη από τα βιβλιοπωλεία Βαφειάδη, με την κίνηση για τις τσάντες να έχει ξεκινήσει ήδη από τον Αύγουστο για τις τσάντες, μαζί με τα βοηθήματα για τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου.

Σιγά σιγά ξεκίνησαν και οι μικρότερες τάξεις, όπως και τα ξενόγλωσσα βοηθήματα, σημείωσε, με την κίνηση να φαίνεται πως θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες περιόδους.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού, επεσήμανε, υπάρχουν όλα τα είδη και στα δύο καταστήματά τους, εντός και εκτός πόλης, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την ιστοσελίδα τους, τόσο για τα όρια της Ροδόπης όσο και εκτός.

Η κίνηση θα βαίνει αυξανόμενη καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, μέχρι να κορυφωθεί μετά το πρώτο κουδούνι, όταν και δίνονται οι λίστες. Πλέον όμως πολλοί έχουν προσαρμοστεί, για αυτό και είναι έτοιμοι από νωρίτερα για να τους εξυπηρετήσουν.

Όσο για τις τιμές, αυτές ακόμα κρατούν στα περυσινά επίπεδα, παρόλο που ήδη υπάρχει πίεση στην αγορά. Για την ώρα παραμένουν στα περυσινά επίπεδα, ενώ υπάρχουν σε κάποια είδη μειώσεις και προσφορές, και έτσι θεωρεί πως θα συνεχιστεί και όλη η φετινή έναρξη της σχολικής περιόδου.

«Είμαστε έτοιμοι για να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, πολλά από τα παιδιά έχουν ήδη τις τσάντες στα χεράκια τους, και πλέον έχουμε μπει στην σχολική περίοδο» ανέφερε.

Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Με την έλευση του Αυγούστου, ξεκίνησαν και τα μαθήματα στα φροντιστήρια, και μαζί τους η ζήτηση για τα βοηθήματα και της πρώτης γραφικής ύλης, σημείωσε η κ. Ιωάννα Δεμιράκη, από το Βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο.

Αυτή την περίοδο άλλωστε ξεκινάν και οι πωλήσεις των υπολοίπων βοηθημάτων, σχολικών και ξενόγλωσσων, ενώ όπως κάθε χρόνο δέχονται τόσο κουπόνια ΟΓΑ, όσο και κουπόνια του ΟΑΕΔ, ενώ έχουν βγάλει φέτος την εκπτωτική προσφορά Back to school.

Μετά τις 15 Αυγούστου άρχισαν οι πρώτες κρούσεις για τις τσάντες, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους, με το κατάστημα να έχει επιλέξει σχέδιο και μάρκες που θα ταιριάζουν στα παιδιά.

Για αυτό άλλωστε και προτείνουν στα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού τις τσάντες με τροχούς, μιας και είναι οι πιο βαριές, αναλογικά, τσάντες της σχολικής τους ζωής.

«Για αυτό και είμαστε εδώ, για να αντιμετωπίσουμε, μέσα από την εμπειρία μας, εξειδικευμένα τις ανάγκες» σημείωσε, ενώ προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο στο θέμα της τιμής, κάτι που βλέπουν ότι έχει ανταπόκριση.

Όσο για το θέμα της γραφικής ύλης, εξέφρασε την άποψη ότι είναι σημαντικό οι γονείς να διαλέξουν σωστή γραφική ύλη για τα παιδιά, όχι μόνο με το κριτήριο της τιμής, που κάποια φορά μπορεί να τους βγει «ακριβό».

Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουν στο βιβλιοπωλείο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στηρίζοντας εταιρείες που πιστεύουν σε αυτό, θεωρώντας σημαντικό να έχουν τα παιδιά επαφή με αυτή τη νοοτροπία, και να μην μπαίνει η προστασία του περιβάλλοντος σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την τιμή. Σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι πολλές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται για χρόνια, έχουν στραφεί και αυτές προς αυτή την κατεύθυνση.

Και οι νέες τεχνολογίες βοηθούν στην επιλογή των ειδών

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί φαίνεται να ανυπομονούν να μπουν σε ένα πρόγραμμα, σημείωσε στο βιβλιοπωλείο Εκλογή η κ. Μπερνά Μπεήογλου, ακόμα και αν αυτό είναι κάπως διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές.

«Πιστεύω ότι τα παιδιά, από αυτό που βλέπουμε, είναι ενθουσιασμένα για να ξεκινήσουν ξανά το σχολείο», σημείωσε, για να συναντήσουν τους φίλους τους, να μπουν στην τάξη και να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

«Είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι, και αισιοδοξούμε» ανέφερε, τονίζοντας πως ήδη έρχονται τα παιδιά για τις τσάντες, και προσπαθούν να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους πελάτες τους, ώστε να τους εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτή η επικοινωνία γίνεται τόσο με τον παραδοσιακό τρόπο, όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από όπου ενημερώνουν τόσο για να προϊόντα που παραλαμβάνουν και τη διαθεσιμότητα.

Όσο για τα βοηθήματα, η Γ΄ Λυκείου ξεκίνησε από την 1η Αυγούστου, μαζί με τα φροντιστήρια, ενώ πλέον ξεκίνησαν και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.