Ετικετα ποιοτητας απο το προγραμμα eTwinning για το Λυκειο Ιασμου

Ξεχώρισε η εργασία μαθητών για τα ωραιότερα παραδοσιακά έθιμα του κόσμου

Μια σημαντική διάκριση, αυτή τη φορά στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων της Ευρώπης e-Twinning, κατάφεραν να αποσπάσουν οι μαθητές του τμήματος Α1 του Γενικού Λυκείου Ιάσμου. Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας, κ. Μαρίας Πασπαράκη, και σε συνεργασία με συνομηλίκους τους από την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Πολωνία, οι μαθητές από τον Ίασμο, κατά τη διάρκεια της περυσινής σχολικής χρονιάς, αναζήτησαν, συγκέντρωσαν και μελέτησαν στοιχεία για τα ωραιότερα παραδοσιακά έθιμα του κόσμου. Οι συμμετέχοντες μαθητές από όλες τις χώρες δημιούργησαν μεικτές ομάδες συνεργασίας, κάθε μια από τις οποίες καταπιάστηκε με τα ωραιότερα παραδοσιακά έθιμα κάθε ηπείρου. Όπως ήταν φυσικό, από την εργασία της ομάδας, που είχε αναλάβει τα έθιμα της Ευρώπης, δεν απουσίασαν τα ωραιότερα ελληνικά αλλά και τοπικά της περιοχής μας έθιμα.
 
Όπως σημείωσε η υπεύθυνη καθηγήτρια, κ. Πασπαράκη, «τα παιδιά κατάφεραν να δουλέψουν μέχρι το τέλος της χρονιάς με συνέπεια και σοβαρότητα και γι’ αυτό πήραμε και βραβείο ποιότητας για την εργασία μας». «Η εργασία τους παρουσιάστηκε και στο σχολείο στο τέλος της χρονιάς», εξήγησε, «ενώ φτιάχτηκε και ένα site στο διαδίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει όλη τη δουλειά τους».
 
Η κ. Πασπαράκη προανήγγειλε ότι το σχολείο θα λάβει μέρος και τη φετινή χρονιά στο eTwinning, αφού όπως παρατήρησε μέσω του προγράμματος πρωτίστως προάγεται η επαφή και η επικοινωνία των μαθητών με τα παιδιά των άλλων χωρών, για να επισημάνει ότι ήδη έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί φιλίας ανάμεσά τους. Δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης ότι με αφορμή τη θεματολογία, οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ελληνική παράδοση και κουλτούρα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.