Εθνικος διαλογος για την παιδεια

Ξανά… και σε τριπλό επίπεδο

Εθνικό διάλογο για την Παιδεία, νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης το 2016 μέσω ΑΣΕΠ (απαιτούνται 11.000, είπε ο υπουργός), γεύματα για τους μαθητές στα σχολεία, αλλαγές σε θέματα που αφορούν τη γλωσσομάθεια, την ειδική αγωγή, τα μεταπτυχιακά και τις μετεγγραφές φοιτητών, προανήγγειλε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
 
Ο υπουργός Ν. Φίλης «σήμανε» την έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία και αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα του διαλόγου θα δεσμεύουν την κυβέρνηση και ότι «κάνουμε διάλογο για να καταλήξει κάπου. Το ποια μορφή θα πάρουν αυτά τα αποτελέσματα και με ποια προτεραιότητα, είναι θέμα που θα το δούμε στην πορεία».
 
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού, ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία θα ξεκινήσει άμεσα. Θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και θα υπάρχουν τρία επίπεδα διαλόγου:
1. Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου υπό την προεδρία του καθηγητή Αντώνη Λιάκου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
2. Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με πρόεδρο τον καθηγητή κ. Κώστα Γαβρόγλου και τη συμμετοχή των κομμάτων τα οποία θα υποδείξουν και εμπειρογνώμονες.
3. Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Θεοτοκά, και με τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων.
 
Αναφερόμενος στο θέμα του διαλόγου για την Παιδεία, ο κ. Φίλης επισήμανε ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με βάση όχι ευκαιριακές νομοθετικές λύσεις αλλά μέσα από έναν διάλογο, ούτως ώστε τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου να έχουν μεγαλύτερη πολιτική εγκυρότητα και διάρκεια στον χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.