Εθελοντικη Αιμοδοσια χθες στην Κομοτηνη

Οι Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2010» διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την ΠΑΕ Πανθρακικός, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ροδόπης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυδιάς και Φίλων.

 

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της πόλης μας την Τετάρτη 12 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι με την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Αιμοληψίας «Η αγάπη πάει παντού» του Γενικού Πανεπιστημίου Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια κίνηση που κάθε χρόνο με αφορμή τα Ελευθέρια διοργανώνει ο σύλλογος, αλλά φέτος για πρώτη φορά τη συνδιοργάνωσε και με τους άλλους συλλόγους.

Έκκληση προς τους συμπολίτες να δώσουν αίμα έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Δηματρακόπουλος τονίζοντας ότι «οι ανάγκες είναι πολλές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα είναι αυξημένα, επίσης έχουμε ανθρώπους με Μεσογειακή Αναιμία, οι οποίοι χρειάζονται αίμα κάθε δεκαπενθήμερο, έχουμε πάσχοντες από λευχαιμία, οι οποίοι κάνουν μεταμόσχευση μυελού για ένα πεντάμηνο μέχρι ο μυελός να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά, χρειάζονται αίμα τα χειρουργεία και οι ανάγκες είναι αυξημένες».

 

Όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου, με το πέρασμα του χρόνου οι πολίτες ευαισθητοποιούνται «περισσότερο, οι σύλλογοι της πόλης μας όλο και περισσότερο στις γιορτές τους διοργανώνουν ημέρα αιμοδοσίας», ενώ ευχαρίστησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γιατί προβάλλουν και ενημερώνουν τον κόσμο σε αντίθεση με τα κεντρικά, όπως ευχαρίστησε και τη μονάδα αιμοδοσίας Κομοτηνής γιατί «παρόλο που έχουν έλλειψη προσωπικού δουλεύουν πάνω από οχτάωρο, συνδράμουν πάντα με καλή πρόθεση και χαμόγελο, και θα έπρεπε η πολιτεία να προσέξει αυτό το θέμα, να ενισχύσει τις ομάδες αιμοδοσίας, γιατί έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε παροχή διπλής ποσότητας αίματος.

 

Δίνοντας αίμα δεν κάνουμε καλό μόνο στον συνάδελφο, αλλά και στον εαυτό μας. Έχει αποδειχθεί ότι αυτός ο οποίος δίνει δύο φορές τον χρόνο αίμα έχει 40% μειωμένες πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο ή παθήσεις της καρδιάς, προσφέροντας αίμα εκτός ότι κάνουμε καλό στον συνάδελφο βοηθάμε και τον εαυτό μας, επίσης με το έλεγχο που κάνουμε αποτελεί και κάποια μορφή πρόληψης στον εαυτό μας. Αυτός ο οποίος δίνει αίμα ελέγχει τον εαυτό του τακτικά και είναι υγιής», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.