Εθελοντες του Europe Direct σε Βενιζελου και Πλατεια το Σαββατο

10η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Προς αναζήτηση του «Οδηγού της Παρέας»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 την πολύ επιτυχημένη ενέργεια «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στην Κομοτηνή. Η δράση διοργανώνεται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη και σε ακόμη 26 πόλεις στην Ελλάδα. Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».
 
Στην Κομοτηνή, η δράση θα υποστηριχθεί από τους εθελοντές και τους ασκούμενους του Europe Direct Κομοτηνής, οι οποίοι θα συναντήσουν τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους θα συζητήσουν για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Θα βρίσκονται σε νυχτερινά μαγαζιά στον πεζόδρομο της Βενιζέλου και στην Κεντρική Πλατεία Ειρήνης για να ενθαρρύνουν τους νέους να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.
 
Ο «Οδηγός της παρέας», φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν έρθει η ώρα να φύγει από το μπαρ μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να έχουν οι εθλεοντές τη δυνατότητα να διαπιστώσουν εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί. 

Το μήνυμα της βραδιάς είναι «όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… ο οδηγός της παρέας» 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η δράση πραγματοποιείται με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία -όπως και κάθε χρόνο- διαθέτει τα αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις. Επιπλέον, η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και φέτος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΝ.Ε.Α.Π. (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών), και του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών).
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.