Εθελοντες απο το ΔΠΘ βαζουν το δικο τους λιθαρακι στη Σαμο

Για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

Στη Σάμο προκειμένου να βάλουν κι αυτοί το δικό τους λιθαράκι στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρίσκονται από την Κυριακή εθελοντές και εθελόντριες από το ΔΠΘ.
 
Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ απέστειλε έξι φοιτητές και φοιτήτριες για την εβδομάδα 18-23 Οκτωβρίου ώστε να προσφέρουν εθελοντική εργασία, προκειμένου να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες του Δήμου Σάμου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Οι φοιτητές πλαισιώνονται από τον Πρόεδρο και ένα μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος.
 
Εκτός από την άμεση εμπλοκή τους στη διαχείριση των τρεχουσών αναγκών των αιτούντων ασύλου, οι εθελοντές και εθελόντριες συμμετέχουν και στην οργάνωση εργαστηρίου (workshop) για την προσφυγική κρίση, με τη συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες.
 
Να σημειωθεί τέλος ότι η μετάβαση των εθελοντών από την Αλεξανδρούπολη στη Σάμο είναι χορηγία της Aegean Airlines, τη διαμονή τους φροντίζει ο Δήμος Σάμου, ενώ τα λοιπά έξοδα καλύπτονται από την Εταιρία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.