Εταιρια Κοινωνικης Ψυχιατρικης Π.Σακελλαροπουλος: «Ανησυχια για την αυξηση των δυστυχηματων που προκαλουνται απο την επικινδυνη οδηγηση διακινητων»

Νέα σύσκεψη των αρμοδίων σήμερα στην Κομοτηνή για το θέμα

Τη φωνή του με τους φορείς της περιοχής που ζητούν τη λήψη μέτρων για την αποτροπή των δυστυχημάτων που προκαλούνται από την επικίνδυνη οδήγηση διακινητών ενώνει η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος.

«Το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκαλούνται πολλά δυστυχήματα που έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή/και τον σοβαρό τραυματισμό ανύποπτων και αθώων συμπολιτών μας. Αιτία των παραπάνω είναι η αυξημένη κίνηση των λαθροδιακινητών που κινούνται ανάποδα στην Εγνατία Οδό, προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα της Αστυνομίας» επισημαίνει η Εταιρεία σε ανακοίνωσή της συμπληρώνοντας πως «η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη, φοβισμένη, θυμωμένη και ζητάει άμεσα λύσεις. Οι κάτοικοι προβαίνουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αποστέλλονται επιστολές προς την Κεντρική Διοίκηση της χώρας από συλλόγους και αυτοδιοίκηση».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι, τα μέλη – ωφελούμενοι, της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος μεταφέρουν και αυτοί από την πλευρά τους «την βαθιά μας ανησυχία για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και η οποία δυστυχώς αγγίζει και τη δική μας λειτουργία και πιο συγκεκριμένα, τις μετακινήσεις των συνεργατών προς και από τα κλιμάκια της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στον Έβρο (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Τυχερό, Σουφλί) και στη Ροδόπη (Σάπες, Κομοτηνή, Ίασμο), οι οποίες γίνονται καθημερινά μέσω της Εγνατίας Οδού. Οι συνεργάτες μεταφέρουν το άγχος και την έγνοια που έχουν κάθε φορά που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν για να επιτελέσουν το καθήκον τους. Την ανησυχία για το αν θα επιστρέψουν σώοι στο σπίτι τους».

«Ζητάμε τη λήψη αποφάσεων και δράσεων, άμεσα, από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τόσο κεντρικά, όσο και τοπικά» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Σύσκεψη σήμερα στην Κομοτηνή

Δοθείσης ευκαιρίας αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στην Κομοτηνή έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, για το θέμα της αντιμετώπισης της κίνησης στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας οδού, από διακινητές.

 Στην σύσκεψη θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της αξιοποίησης της ρίψης καρφιών σε σημεία του αυτοκινητοδρόμου, προκειμένου να ακινητοποιούνται αυτοκίνητα που μεταφέρουν μη μετανάστες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.