Εσπερινη Θεια Λειτουργια απο το Μητροπολιτη Παντελεημονα για τους Υποψηφιους των Πανελληνιων Εξετασεων

Υπέρ φωτισμού και ενδυναμώσεως τους

Υπέρ φωτισμού και ενδυναμώσεως των υποψηφίων μαθητών των Πανελληνίων  εξετάσεων δεήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, κατά τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους νέους, πολλοί εκ των οποίων είχαν δώσει το παρόν στην Λειτουργία, τονίζοντάς τους πως αυτές τις μέρες, τα μάτια και η καρδιά όλων είναι στραμμένες προς αυτούς λίγο περισσότερο.

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν, δίνει, τόσο σε αυτούς, όσο και σε όλους όσους βρέθηκαν σε αυτή, ένα μεγάλο μάθημα, το μάθημα της Αγάπης, το οποίο διδάσκονται ξανά και ξανά.

Δεν πρόκειται όμως για μια αγάπη αφηρημένη, αλλά ουσιαστική, την αγάπη του Θεού για τους ανθρώπους. Όπως λοιπόν ο Χριστός θυσιάστηκε για να μας μάθει να αγαπάμε, έτσι και στην εκκλησία σπουδάζουμε σε αυτό το μεγάλο μάθημα της ζωής που λέγεται αγάπη.

«Γιατί αν δεν αγαπάμε, όσο ψηλά και αν φτάσετε, όσα γράμματα και να μάθετε, θα λείπει πάντα κάτι» τόνισε, σημειώνοντας πως η αγάπη του Θεού, είναι το μάθημα που αν δεν συνεχίσουν να μαθαίνουν κάθε μέρα δεν μπορούν να συνεχίσουν.

Προσέθεσε δε πως η παρουσία τους στη  Λειτουργία δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα γράψουν καλύτερα, αλλά ήρθαν για να ξεκινήσουν να μαθαίνουν το μάθημα της Αγάπης, ώστε να είναι καλά, ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν, γιατί όταν αγαπούν, όλα τα άλλα είναι εύκολα.

«Οι πιο εύκολες εξετάσεις είναι αυτές που θα δώσετε στο χαρτί» σημείωσε, γιατί θα κληθούν αύριο να πάρουν τα μαθήματα στη ζωή, και καλούνται να πιστέψουν στον εαυτό τους και στο ποιοι είναι.

Φέτος, σε μια δύσκολη χρονιά που η πανδημία τους έβγαλε από τους ρυθμούς τους και τους έκλεισε στο σπίτι και τους έβαλε σε καινούρια δεδομένα, μακριά από το σχολείο, όμως εξέφρασε την ελπίδα πως όλη αυτή η δοκιμασία θα λειτουργήσει ευεργετικά για αυτούς.

Για αυτό τους παρακάλεσε να πιστεύουν στον εαυτό τους, και αυτή η αγάπη που τους εμπνέει να είναι ένα μάθημα που θα καλούνται να σπουδάζουν και να μαθαίνουν κάθε μέρα.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ενώ μαζί με το αντίδωρο και τη σοκολάτα που έδωσε στα παιδιά, τους διένειμε και γραφίδα, όχι ως «μαγικό στυλό», όπως, σημείωσε, κοροϊδεύουν μερικοί, αλλά για να τον έχουν ως ανάμνηση στο γραφείο τους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.