ΕΣΗΕΜ-Θ: Δηλωση συμπαραστασης στον Νικο Αρβανιτη

«Η στοχοποίηση δημοσιογράφων για το έργο τους αποτελεί πρακτική που αποδοκιμάζεται διεθνώς»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ με την οποία διατυπώνει την έντονη ανησυχία του για την στοχοποίηση του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη από ομάδα πολιτικών και εκπροσώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. 

Στην ανακοίνωση η ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει πως 17 πρόσωπα που προέρχονται από τον πολιτικό και τον αυτοδιοικητικό χώρο ή εκπροσωπούν φορείς της μειονότητας, σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν, εξισώνουν το δημοσιογραφικό έργο του συναδέλφου με πρακτικές της χούντας των Συνταγματαρχών, χαρακτηρίζουν τον ίδιο υπηρέτη σκοτεινών κύκλων και ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για -κατά τη διατύπωσή τους- εγκλήματα που διαπράττονται μέσω του Τύπου. 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ από την πλευρά της υπογραμμίζει πως «βάσει των καταστατικών αρχών της, υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου να ασκεί σε συνθήκες ελευθερίας το δημοσιογραφικό του έργο και τονίζει ότι ενέργειες και αιτήματα όπως τα παραπάνω περιορίζουν το δικαίωμα αυτό». 

Επιπλέον, υπενθυμίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι «η στοχοποίηση δημοσιογράφων για το έργο τους αποτελεί πρακτική που αποδοκιμάζεται διεθνώς και θορυβεί κάθε δημοκρατική κοινωνία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.