Ερωτηματα για την ιδιωτικοτητα απο τις νεες ταυτοτητες;

Ο Δημήτρης Χιωτακάκος βρέθηκε στην Κομοτηνή σε εκδήλωση με θέμα Ψηφιακός ολοκληρωτισμός, «Ηλεκτρονικές ταυτότητες – Αχρήματη Κοινωνία»

Εκδήλωση-ενημέρωση στην Κομοτηνή, με θέμα:  Ψηφιακός ολοκληρωτισμός, «Ηλεκτρονικές ταυτότητες – Αχρήματη Κοινωνία», με κεντρικό ομιλητή τον κ. Χιωτακάκο Δημήτριο, δρ πληροφορικής και πληροφοριακών συστημάτων πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κομοτηνή το κόμμα Νίκη, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χιωτακάκος τόνισε πως με την ταυτότητα, αλλά και με την χρήση μόνο άυλου χρήματος, ο πολίτης αυτοκαταργεί την ιδιωτικότητά του, και έτσι είναι πιο εύκολο για ένα κράτος που θέλει να παραδώσεις περισσότερες ελευθερίες, χάριν της εξυπηρέτησης.

Ειδικά για το θέμα των νέων ταυτοτήτων, για το οποίο πολλοί έχουν κάνει σύγκριση με τα κινητά στο θέμα δυνατοτήτων παρακολούθησης, ο κ. Χιωτακάκος θεωρεί πως μπαίνει σε λάθος βάση.

Όπως ισχυρίστηκε, όταν την παλιά ταυτότητα την χρησιμοποιούσε κάποιος μια φορά τον μήνα, δεν υπήρχε καταγραφή των κινήσεών του. Όμως σταδιακά, όταν δημιουργηθεί η υποδομή για να χρησιμοποιείται η νέα ταυτότητα «ανέπαφα», όταν οι υπηρεσίες γεμίσουν με POS εξυπηρέτησης του πολίτη, τότε θεωρεί πως θα έχουμε φτάσει σε άλλο επίπεδο παρακολούθησης, με απώτερο στόχο να φτάσουμε σε μια κάρτα δικαιωμάτων, όπου θα προσθαφαιρούν δικαιώματα, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στην Κίνα, όπου εφαρμόζεται στο σύστημα «κοινωνικής πίστωσης» όπου ανάλογα με την βαθμολογία σου, μπορεί να περιοριστεί ακόμα και η κίνησή σου.

Δική του πρόταση είναι οι ταυτότητες να είναι σαν τις καινούριες, αλλά χωρίς το τσιπάκι, γιατί με το τσιπάκι, μπορεί να παρακολουθηθεί κάποιος, και να φτάσουμε στον μεγάλο Αδερφό, κάτι που συμβαίνει σε άλλες χώρες, και φαίνεται να υπάρχει μια παγκόσμια ατζέντα για να ελέγχονται οι πολίτες.

Νωρίτερα ο κ.Χιωτατάκος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο “Ράδιο Παρατηρητής 94fm”. Ακούστε την εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.