Εργατουπαλληλικο Κεντρο Κομοτηνης: «Οχι αλλα αθωα θυματα στη Μεση Ανατολη»

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση αλληλεγγύης

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην Πλατεία Ειρήνης απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και εκφράζει σε ανακοίνωσή του την έντονη ανησυχία του για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή και η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα κι ακόμα μεγαλύτερο ασταθές περιβάλλον.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «την ώρα που Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζουν τις εκατέρωθεν επιθέσεις τα θύματα αυξάνονται και η συντριπτική τους πλειονότητα είναι παιδιά, γυναίκες και άμαχος πληθυσμός».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις αυτές και εκφράζει τη σοβαρή του ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας τονίζοντας πως «η πρόσφατη ανθρωπιστική βοήθεια που επιτράπηκε να περάσει στην περιοχή είναι σταγόνα στον ωκεανό. Η βοήθεια που παρέχεται δίνεται με το σταγονόμετρο την ώρα που τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μιλούν για ελλείψεις τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και καυσίμων, ενώ οι εικόνες που φτάνουν είναι αποκαρδιωτικές για την ανθρωπότητα».

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει, ώστε να επιτραπεί ο ανεφοδιασμός της Λωρίδας της Γάζας και να λάβει έστω και την ύστατη στιγμή πρωτοβουλίες για μην θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα. Ζητάμε άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, λύση μέσω ειρηνευτικών διαδικασιών υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΟΗΕ και των ηγετών του κόσμου και δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους. Λέμε όχι στον πόλεμο! Να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα!» τονίζει κλείνοντας την ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.