Εργατουπαλληλικο Κεντρο Κομοτηνης: 24ωρη απεργια για την εργατικη πρωτομαγια στις 4 Μαιου

Με το βλέμμα στραμμένο στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Συνεδρίασε την Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής και αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 4 Μαΐου, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ ώστε η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

Σε σχετικό του μήνυμα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής επισημαίνει πως «την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές  στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Τιμούμε τους νεκρούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης! Δεν είναι αργία, είναι Απεργία!».

Να σημειωθεί ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων  της πανδημίας, οι εκδηλώσεις  θα  είναι συμβολικές  με κατάθεση στεφάνων την Τρίτη 4 Μαΐου στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης μπροστά από την πρώην Νομαρχία  και ανάγνωση της Διακήρυξης της  Εργατικής  Πρωτομαγιάς  2021.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.