Εργατικο δυστυχημα στην Ξανθη

Οικοδόμος καταπλακώθηκε από μπάζα

Εργατικό δυστύχημα συνέβη στην Ξάνθη όταν οικοδόμος 57 χρονών καταπλακώθηκε από μπάζα σε οικοδομή στην πόλη όπου εργαζόταν.

«Είναι αδιανόητο, σ΄ ένα νομό που έχει περίπου 10.000 οικοδόμους να μη γίνονται προληπτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι εργαζόμενοι την ώρα που παλεύουν για το μεροκάματο» τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, εκφράζοντα τη θλίψη, την οργή και την αγανάκτησή της.

Όπως μεταφέρει, παρά τις συνεχείς πιέσεις του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης τόσο στο Υπουργείο Εργασίας όσο και στην Περιφέρεια, τεχνικοί επιθεώρησης υπάρχουν μόνο στη Δράμα και φυσικά δεν μπορούν να ελέγξουν το σύνολο των εργασιακών δραστηριοτήτων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  είναι πρώτη σε εργατικά δυστυχήματα, χωρίς να έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα.

Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και φυσικά την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν. «Είναι απαίτησή μας τόσο από το Υπουργείο Εργασίας όσο και από το ΣΕΠΕ, να κατανοήσουν επιτέλους ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο» τονίζει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.